Kaja Winsnes Nordhagen og Karen Oline Kolstad er to jenter med futt i beina. Foto: Hans L. Werp.

Kaja Winsnes Nordhagen og Karen Oline Kolstad er to jenter med futt i beina. Foto: Hans L. Werp.

Gudbrandsdalen
- Det glemte eventyrlandet for orientering

Nå med populær tilbakekomst

NÅ MED BILDER: For 20-25 år siden var orientering en betydelig idrett i Gudbrandsdalen. Dessverre forsvant denne idretten inn i en Tornerose-søvn i Dalenes Dal.


Sist uke ble det imidlertid et solid come-back for denne flotte idretten i disse traktene. Fra søndag 14. juli til lørdag 20. juli ble det arrangert seks o-løp og med god deltagelse.

Heidalsviku fikk i alt 428 starter på fem kvelder og iherdige Jon Vegard Lund og frue fikk vel 60 deltagere i sitt tradisjonelle sommerløp på Raphamn den 20. juli.

Heidalsviku startet med sprint på moene i Bjølstadmo (Heidal sentrum). Deltagelsen passerte 100 (102) i mandagens løp i det spektakulære terrenget på Randsverk. Her vant Marius Wickstrøm fra Ringsaker OK den lengste løypa for menn foran David Løver fra Modum og Konneruds gutte-ess, Audun Heimdal - sistnevnte på mellomlanding til O-Ringen i Boden.

Tredje løp gikk fra Heidalsskogen skisenter, fjerde på snaufjellet ved Kvernbru (Høgste Flyi) og det siste i skogen ved Skitjønna på Kvernbru.

Fortsetter nedenfor bildet
20.jpg
Den kjente skiløperen Reidar Bekkemellom har vært en viktig døråpner for orientering i Heidal. Her sammen med tidligere landslagstrener i orientering og skiskyting, nå i Olympiatoppen, Erlend Slokvik. Foto: Hans L. Werp.

Totalt var det altså nær 500 starter disse dagene. En del også fra "dalen", men først og fremst var det gledelig at Heidal IL var representert med flere deltagere.

For to år siden var det null orientering i Heidal, nå har de eventyrlig oppslutning om sin flotte turorientering og til høsten blir det såvel instruksjon som treningsløp på de nye kartene.

Heidals solide midtstopper Henning Granli, kjent fra harde lokalderby i 5. divisjon mot naboer som Gausdal og Lom, er en av de som er totalt sjarmert av o-sporten. Tross minimal erfaring satset Granli uten frykt på langløypa i konkurranse med mange gamle rever.

Fortsetter nedenfor bildet
22.jpg
Familien  Chalowpska fra Tsjekkia koste seg med orientering, rafting og fjellturer i Heidalstraktene. Foto: Hans L. Werp.

Det var deltagere fra 8 (!) forskjellige nasjoner og vi lot oss også imponere av ungdommer som brødrene Keiserås fra Leik, Karen Oline Kolstad fra Freidig og søstrene Winsnes Nordhagen fra Ås/UMB (se bildet øverst i artikkelen).

Se forøvrig trimbloggen til Olaf Giverhaug fra Tormod Skilag: trimblogg.blogg.no


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler