Pål Skogedal (t.v) - her sammen med Erlend Slokvi i Heidalsviku nylig, er selvsagt påmeldt i langløypa i Holleia. Foto: Hans L. Werp.

Pål Skogedal (t.v) - her sammen med Erlend Slokvi i Heidalsviku nylig, er selvsagt påmeldt i langløypa i Holleia. Foto: Hans L. Werp.

"Holleia" åpner høstsesongen

Perfekt trening foran NM-uka

- Deler av terrenget består av like høyreist furuskog og like ren bunn som da Buskerud-eliten kjempet om KM i ultralang her i 1978, altså for hele 35 år siden, lyder budskapet når fenomenet Viul Orienteringsklubb inviterer til Holleia Høstløp. Et løp som for øvrig er kommende helgs eneste åpne arrangement i den norske terminlista.


For de som ikke holder "hovedløpsalder", starter høstsesongen for Østlandet i Holleia kommende søndag 4. august.

På grunn av veteran - VM i Italia, regner arrangørene med noen færre deltagere enn tidligere, rundt 150 deltagere. Samlingsplassen er den tradisjonelle for en rekke løp i dette området, badeplassen på Aklangen 3 km innover skogen fra Ask.

Terrenget er tidligere år beskrevet som "Østlandets fineste".

Nå er kartet skjøtt på flere steder med den legendariske Kvitmyråsen og sørligere deler av Løkåsen. Deler av terrenget består av like høyreist furuskog og like ren bunn som da Buskerud-eliten kjempet om KM i ultralang her i 1978, altså for hele 35 år siden.

Det er helt utrolig at slike områder har fått ligge i fred, men det er "bondeskoger" og de er pleiet med stor pietet.

For de som har NM på Kongsberg i sine høstplaner, er nok kommende søndags område så likt det kan bli.

I langløypa har gamle rever som Pål Skogedal, Jan Richard Eriksen og David Løver meldt sin ankomst, og det kommer vel løpere som ikke holder veteranalder ennå, også?

Arrangørene har søkt kretsen om å bruke fri start mellom kl. 11.00 og 12.00 for alle klasser unntatt H19 A og D19 A, og fått tillatelse til det.

Fri start er i ferd med å bli meget vanlig selv på ganske store løp i våre naboland. De aller fleste deltagerne i løp som dette er jo mosjonister.

Badevannet er lunkent og for de som vil fylle fryseren, er det gode muligheter for blåbærfangst.

Innbydelse til Holleia Høstløp 2013


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler