Olav Lundanes i kjent offensiv stil på VM-uttaksløpet i Ringerike 2012. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Olav Lundanes i kjent offensiv stil på VM-uttaksløpet i Ringerike 2012. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Olav Lundanes i Holleia Høstløp

Verdensener stiller til start

Arrangørene av Holleia Høstløp, Viul Orienteringsklubb, kan melde at Olav Lundanes gjør come back på norsk jord kommende søndag. Det gjør Norges beste og en av verdens absolutt beste orenteringsløpere i trollskogene i Holleia. - Dette gleder eg meg til, skriver Olav Lundanes i en mail til arrangørene. Også i dameklassen finner vi en VM-medaljør.


- Vi er selvsagt uhyre smigret over at Olav starter opp høstsesongen hos oss og det setter selvsagt en stor spiss på løpet, sier representanter for Viul OK.

Som kjent avbrøt Lundanes vårsesongen og meldte forfall til VM da han ikke kjente seg i form. Nå er han på hugget igjen og klar for Holleia Høstløp og høstsesongen.

- Dette gleder eg meg til, skriver Olav Lundanes i en mail til arrangørene. Han gjorde utenlandsk come back ved å vinne i Croatia Open sist weekend.

Terreng og løyper av klassisk merke
Arrangørene kan by på klassisk nordisk langdistanseorientering i et stjerneterreng.

- Derfor er det så moro at Olav kommer, selve kongen av den flotte klassiske distansen, sier Viul-representanter. Som kjent har Olav Lundanes to VM -gull på den klassiske distansen, det siste på en imponerende måte i Sveits i fjor.

Nå er ikke lang løype for menn mer enn 10 km denne gangen, men bør være en fin gjennomkjøring med tanke på høstens oppgjør, blant annet i NM på Kongsberg.

- Vi tipper at Olav vil løpe på omtrent timen, det er hva Jan Fjærestad og Egil Johansen ville gjort, mener arrangørene. Kanskje enda fortere, det er knusktørt i skogen og Olav er tydeligvis uhyre løpssugen.

Sterke felt i seniorklassene
Lundanes får hard konkurranse. Først og fremst av VM-løper Bjørn Ekeberg som er på plass i Holleia med hele Tyrving-porteføljen, her er Anders Tiltnes, Jens Torbjørn Sagberg, Torgeir Nørbech, Gunnar Fiskum, men også NTNUI-erene Morten Saue, hovedløpsfenomenet Øyvind Enger (ex Modum) og Vegard Brun Saga.

Weltzien har meldt seg på
Også dameklassen er spennende med Ingunn Hultgreen Weltzien som gjør come back, Malin Eijsink fra OK Linnè, unge og spennende Ingunn Egeberg Vari, Sturla, Anne Johanne Lind og flere andre.

Deltagelsen i langløypene kan tyde på en Night Hawk-effekt, løperne er tydeligvis ute etter en gjennomkjøring før den spennende stafettpremieren i Bærum kommende helg.

Nå renner det inn påmeldinger fra løpere som vil ha en pangstart på høstsesongen, og arrangørene lover å ta i mot alt som kan røre på seg.

Men løperne i langløypa bør fortrinnsvis ha meldt seg innen lørdag kveld da det blir for tungvint å drasse med seg en A3-skriver ut i skauen.

Se denne linken for innbydelse til Holleia Høstløp


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler