post_03

Trekker løp fra terminlista i protest

I et debattinnlegg her på nettavisen OPN.no, under en artikkel med overskriften "Avgiftsgaloppens ville ritt", skriver en klubbleder at de nå trekker løp fra terminlista. Dette i protest mot Orienteringsforbundets avgiftslinje. Løpet vil i stedet bli arrangert som "privat løp".


Nedenstående er sakset fra kommentarfeltet til artikkelen "Avgiftsgaloppens ville ritt" her på OPN.no.

Viul Orienteringsklubb som er en arrangørklubb med formål å arrangere o-løp, og ikke minst å drive utviklingsarbeid med henblikk på å blåse liv i tidligere aktive o-grupper samt å starte opp aktivitet på mer eller mindre "nye steder", har i et styremøte i dag tidlig fattet følgende vedtak:

"Vårt tradisjonelle sommerløp, Ådal 2-dagers tas for kommende sesong 2014 ut av forbundets terminliste (Eventor) og arrangeres som et "privat løp".

Vi ønsker med dette å sette søkelyset på den uholdbare økonomien for mindre løp, kretsløp, som med dagens løpsavgiftssystem rammes uforholdsmessig hardt. Vi er ikke mot løpsavgift, selv om det er feil at penger går fra grunnplanet i idretten og opp i systemet, men innser at for en idrett med begrenset økonomi, så har det vist seg nødvendig å ha en slik ordning. Vi ønsker heller ikke å "rette opp" økonomien for våre løp ved å sette en ublu startkontingent, det er et av kjernepunktene i vår virksomhet. Orientering skal være for alle, uansett økonomi.

Overskuddet på Viuls arrangementer pløyes tilbake til o-idretten, det er "kortreiste penger" som brukes blant annet til et utviklingsprosjekt i Nord-Gudbrandsdalen, men vi har også hjulpet til med landsslagsamlinger, så sent som sist uke - og det uten å kreve noe økonomisk for det. Og vi hjelper lokale klubber som ellers ikke ville vært i stand til å arrangere.

Selvsagt synes vi det er litt trist å ta et populært løp ut av terminlisten på den måten, men vi føler at vi på en eller annen måte må markere vår holdning. Vi vil istedet spre innbydelser gjennom vårt e-post nettverk

Når det gjelder Finnemarka Vårløp og Holleia Høstløp 2014 vil de som før stå på terminlista om vi ser oss i stand til å arrangere dem med de forbehold som alder og helse etter hvert setter.

For ordens skyld. Vi har med Vårløpet sist søndag sørget for at det har innkommet vel 40 000 kroner til sentralorgansisasjonen fra sesongen 2011 og fram til i dag.

For Viul OK, Hans L. Werp (leder)


Fotonote 1
Ovenstående ble opprinnelig postet som kommentar under OPN.no-artikkelen "Avgiftsgaloppens ville ritt".

Fotonote 2
NOF-president Einar Tommelstad og NOF's generalsekretær Bjørnar Valstad ønsker ikke å bli intervjuet av OPN.no om emnet.

Fotonote 3
OPN.no's redaktør, Geir Nilsen, sitter i styret i Viul Orienteringsklubb.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler