Bjørn Ekeberg under et VM-uttaksløp på Ringerike i 2012. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Bjørn Ekeberg under et VM-uttaksløp på Ringerike i 2012. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

VM-løper Bjørn Ekeberg til Holleia Høstløp

Sterkt kort innleder høstsesongen i attraktivt terreng

Søndag 4. august smeller startskuddet for høstsesongen med Holleia Høstløp. Kart, løyper og terreng er av godt klassisk merke. Noen bruker løpet for å vekke kroppen etter "late" ferieløp, andre vil ha en solid gjennomkjøring foran Night Hawk neste helg, mens noen også ser dette som en gylden mulighet til å trene inn mot NM-uka. Blant deltakerne finner vi nå en av verdens beste orienteringsløpere i form av Bjørn Ekeberg.


Bjørn Ekeberg fra IL Tyrving klatret opp på pallen i et verdenscupløp for første gang i juni i år. I juli var han et av Norges kort i verdensmesterskapet.

Når vi nå er på vei inn i august har han meldt seg på til løpet som markerer starten på høstsesongen, Holleia Høstløp.

I seniorenes hovedklasser er løypelengdene i innbydelsen oppgitt til å være 11 og 7,5 kilometer for henholdsvis herrer og damer, noe avvik på distansen kan nok forekomme, men her er det uansett snakk om en perfekt mulighet til å gi kroppen en god gjennomkjøring i skikkelig skogsterreng, samtidig som man får kvalitetssikret sitt eget nivå mot en av verdenstoppene - Bjørn Ekeberg.

Etter hva OPN.no erfarer skal også andre profilerte orienteringsnavn, både unge seniorer og ultraspreke veteraner, være ventet til klassene D og H19 i Holleia Høstløp 2013. I tillegg ventes det også mange hyggelige deltakere i andre klasser selv om løpet i år er lagt samtidig med Veteran-VM og Hovedløpet.

Stedet for søndagens begivenhet er Aklangen ved Ask i Buskerud, noen få kilometer sørvest for Hønefoss.

Hjemmeside for innbydelsen til Holleia Høstløp


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler