Utsnitt fra kartet til Finnemarka Vårløp 2014. Kart: Viul OK.

Utsnitt fra kartet til Finnemarka Vårløp 2014. Kart: Viul OK.

Finnemarka Vårløp tel sønda’n

Vi minner alle våre o-venner om begivenheten i Finnemarka søndag, Finnemarka Vårløp, også i år fra Verpsetra.



Det er faktisk femte gangen Finnemarka Vårløp arrangeres. Første gangen var fra Engersetra i 2010 og med Marianne Andersen og Jens Torbjørn Sagberg som vinnere i seniorklassene.

Også i år er det lagt inn uttak til UNION-matchen i løpet. Dette er siste uttagningløp i den sammenheng før matchen i Moss neste helg.

Disse løypene pluss de korteste går i ganske sivilisert nærterreng til Verpsetra, mens de fire lengste løypene går i retning Glitre i skikkelig ”finneterreng”.

Der langløypa snur, kan løperne se opp på Finnebrenna der blant annet plassen Jøslia lå på høydedraget. Her ble skiløperen Henry Gjøslien født, han vant femmila i Kollen. Familien flyttet siden til Årkvisla der broren Oscar ble født. Også han vant den gjeve femmila.

Kontrollør Lars Enerhaugen fra Modum O-lag karakteriserer løypene som skikkelige o-løyper i skauterreng.

Sauene er sluppet på beite denne uka og det er et yrende breke-liv i området. Det er sjelden o-løpere opplever slikt i dag, så benytt sjansen. Ja, de lengste løypene kan gjerne tas som ”en tur”, så mye herlig natur er det å få med seg.

LUKTA av Finnemarka er helt spesiell. Det lukter av myrene i det som kalles oslofeltet i geologien. Trolig skyldes dette metangass, det er ei god lukt av Finnemarka.

Våre venner i Åmot Idrettsforening har som vanlig ansvaret for kiosken.

Vi vil helst at de fleste melder seg innen lørdag ettermiddag enten på e-post, telefon eller tekstmelding, men vi tar selvsagt i mot folk også søndag.

Det er startlister i alle klasser, men med muligheter til fri start for de som har behov for det. Dette gjelder ikke UNION-klassene selvsagt.

Da ses vi – kanskje!

Viul OK

* Klikk for innbydelse til Finnemarka Vårløp.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler