NTB tett på Lundanes og Holleia Høstløp

Orientering i media

Både i forkant og etterkant av elitens høstpremiere ved Hønefoss søndag lå det norske telegrambyrået, NTB, tett på postene. Slik lød omtalene NTB sendte ut til landets aviser og andre medieaktører henholdsvis før og etter løpet:


Forhåndsomtale fra NTB:

Lundanes konkurrerer igjen på norsk jord
Orienteringsløperen Olav Lundanes måtte kaste inn håndkleet. Han var sliten og tok en pause på forsommeren, men nå er han på vei tilbake igjen.

Søndag stiller han i høstløpet til Holleia, mens landslagskollegene hans konkurrerer i World Games i Colombia. Verken det er VM i Finland fikk Lundanes med seg.

For arrangørene av Holleias høstløp er det selvsagt kjempemoro at den tidligere verdensmesteren valgte deres løp til å gjøre comeback på norsk jord, og Lundanes selv ser fram til å trekke startnummeret på seg igjen.

– Jo, dette gleder jeg meg til, sier Lundanes. Han herjet med konkurrentene i 2012-sesongen, og nå er selvsagt målet å komme tilbake på det nivået han var.

Det er klassisk nordisk langdistanseorientering som står på programmet i Holleia sørvest for Hønefoss, og da passer det selvsagt at kongen av langdistanseorientering stiller til start.

Olav Lundanes vant sitt foreløpig siste VM-gull nettopp på langdistansen. Da han gikk til topps i mesterskapet i Sveits i fjor imponerte han virkelig.


---

En lang rekke nettaviser, blant andre Fædrelandsvennen, Sunnmørsposten og mange flere, tok inn ovenstående omtale av Viul OK's Holleia Høstløp hvor norgeseliten gjorde unna sin høstpremiere. Hva gjelder papiraviser så er det utenfor hva nettavisen OPN.no har oversikt over.

***

Etteromtale fra NTB

Lundanes ser fram mot NM
Orienteringsesset Olav Lundanes (25) gjorde søndag et lovende comeback på norsk jord. Han gleder seg over at han fortsatt har noe tid før NM.

Lundanes var tilbake etter flere måneder på sidelinjen. I vår merket han at ting buttet, og han måtte ta en pause. Likevel så det ut til at alt stemte da han løp inn til seier i det ti kilometer lange løpet Holleia Høstløp.

– Det hadde blitt tungt å løpe lenger i dag, men det er fortsatt én måned igjen til NM, et mesterskap jeg ser fram til, sier 25-åringen til NTB.

Han har i løpet av sommermånedene gått glipp av den nordiske orienteringstouren og VM i Finland. Det var ikke annet valg enn å se fremover og sette seg nye mål.

– Jeg skal løpe flere konkurranser utover høsten. NM på Kongsberg i september og det ultralange Blodslitet i Fredrikstad i oktober, er viktige mål. De er noen av høstens høydepunkter, sier han.

– Formen er stigende, men akkurat nå mangler jeg et lite gir, er oppsummeringen etter søndagens seier.


---

Ovenstående gikk ut fra NTB mandag formiddag og er allerede publisert av blant andre NRK.no.
 


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler