KOMMENTAR – VISER AT DET ER MULIG: Lille Gromløpet arrangeres lørdag 9. mai – Lar seg ikke stoppe av koronavirusNorge har vært stengt ned siden 12. mars 2020, årsaken er å finne i koronaviruset og COVID-19. 

Åpningen av landet har derimot nå sakte, men sikkert, startet opp. 

Blant de første orienteringsløpene som blir arrangert er Lille Gromløpet i regi av Lillomarka Orienteringsløp.

Slik gjør de det, og med dette viser de også at det er mulig å få til ting, selv når skyene er som mørkest:

******************************************

PM er nå lagt ut. Vi tar også i mot etteranmeldinger frem til fredag kl.20 på e-post.

Vi ber deltakerne lese gjennom både Innbydelse og Veileder.

Løpet er kun åpent for H15-16 LØPERE FRA KLUBBER I AKERSHUS OG OSLO O-KRETS.

Vi gjør oppmerksom på at arrangementet kan bli avlyst på kort varsel etter pålegg fra relevante myndigheter.

Med et krav om maks 50 personer på arrangementet prioriterer vi beinhardt, og ungdommen får 1.pri. Vi har derfor redusert antall arrangører til 5 stk og har dermed 45 startplasser! Og den observante leseren ser da at det heller ikke er plass til foresatte og søsken, så de må droppe av ungdommen nær samlingsplass og ta seg en tur i skogen i mellomtiden (utenfor løpsterrenget).

Viktigste regel er å holde avstand til dine venner både på samlingsplass og i o-løypa.

Start fra 09.20 - 10.05. Klokkeslett kan bli endret avhengig av antall påmeldte. Deltakerne kan ikke ankomme samlingsplass før kl.09.00, og må ha forlatt samlingsplass innen kl. 11.00. Kom derfor ferdig skiftet til samlingsplass, slik at du kan gå rett til start.
Startlister vil være klare fredag ettermiddag/kveld.

Det vil være Emit Touch Free brikker (emiTag).

*****************************************

For OPN.no's redaktør er det flere ting som er moro og ekstra interessant med dette.

Blant annet;

A) Lille Gromløpet går fra Bueskytterbanen ved Solemskogen (Oslo). Dette er samme sted som redaktøren deltok på sine aller første orienteringstreninger under Hasle/Løren IL og Løren skoles vinger høsten 1976.

B) Blant redaktørens første løp han deltok i var rene rekruttløp som Bækkelagets SK arrangerte på Brannfjell og SF Grei (eller var det Grorud IL) arrangerte ved Vesletjern. Lille Gromløpet har som det står ovenfor valgt å prioritere de unge, som det står, løpet er kun åpent for H15-16.

Kanskje vi ser at koronakrisen gjør at ringen blir sluttet.

Storhetstida for orienteringsbevegelsen ble bygget opp gjennom bred og massiv prioritering av rekrutteringsvirksomheten.

Så har vi nå vært gjennom +/- 30 år hvor dyrking av senior- og veteranløperes aktiviteter har hatt den tyngste fokusen jevnt over (i festtalene er det pratet om rekruttering, men prioriteringen har ikke vært der i det daglige hos det store lag av o-løpere, selv om enkeltpersoner og enkeltmiljøer tidvis har jobbet både bra og målrettet med rekruttering).

Hvis koronakrisen nå gjør at vi ser en oppblomstring av rekruttløp, så bekrefter også det regelen om at "ting er aldri så galt at det ikke er godt for noe" og det faktum at det ofte "må en krise til", før det som burde skjedd for lenge siden, faktisk skjer.

* For de som vil få med seg Lille Gromløpet, og da er i den rette alder, så er det bare å gå inn på Eventor via denne lenken.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler