Tenk at slike områder finnes!

Samsjøen - En av skogens mange perler

Som kartet og løypa på neste side viser finnes det mange unike og relativt sentrumsnære områder for orientering som er så godt egnet for god klassisk orientering at fremferden mellom hver post blir en fryd.


Torsdag var det klart for sesongens 7. løp i Ringerikskarusellen. Et samarbeid mellom flere av klubbene med nedslagsfelt i og rundt Hønefoss.

Denne gangen var det Fossekallen IL - Orientering som inviterte. Løpet var lagt til Samsjøen nordvest for Hønefoss. Også kartet heter Samsjøen og dette er et kart Viul Orienteringsklubb - Kartlofferne først arrangerte et av sine sommerarrangementer på, men hvor nå andre klubber slipper til.

Kartet ble forleden år fremstilt i regi av nettopp Viul OK ved hjelp av dugnadsinnsats og samarbeid med næringslivet. Deretter har Viul donert kartet til o-idretten på Ringerike, som igjen arrangerer løp som er åpne for en samlet o-bevegelse.

Og torsdag var det altså karuselløp. Om vi ser bort fra noen skjemmende vindfall inn mot de tre første postene i nedenstående løype er terrenget en drøm for elskere av orientering på klassisk vis.

Underveis mellom postene dukket det også opp flere tur-o-poster, noe som viser at også turorienteringsfolket nå nyter godt av Fossekallen IL og Viul OKs arbeid.

På toppen av det hele arrangerer Ringerike Orienteringslag (ROL) kommende helg 2-dagers med innlagt KM Mellomdistanse for Buskerud. Der ryktes det at det kommer en kontigent løpere fra Tyristrand, et område som har vært en hvit flekk i o-sammenheng i mange år, men hvor ROL gjennom aktiv innsats denne sommeren har blåst nytt liv i postjakta også på den kanten.

Men nok om disse tingene i denne omgang - nå kan vi alle nyte nedenstående løype fra Samsjøen - Orientering på klassisk vis:
Samsjoen_Ringerikskarusellen_13_01.jpg
Løype: Fossekallen IL. Kart: Viul OK.

---

Fotnote
Ovenstående ord er forfattet av Geir Nilsen, selv medlem i Viul OK - Kartlofferne og tidligere medlem i Ringerike OL.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler