Målet er trukket inn i skogen, et stykke unna samlingsplass. Kart: Halden Skiklubb/Norwegian Spring.

NORWEGIAN SPRING GJORDE DET - PINSELØPET PÅ KONGSBERG GJØR DET KANSKJE - STILLE MÅLGANG BRER OM SEGLøypene har generelt blitt kortere i hovedklassene, i øvrige klasser faller distansen som skal løpes med alderen. Samtidig som de yngste klassene av naturlige årsaker har relativt korte løyper.

En utfordring da kan være at både deltakere og arrangører ofte setter pris på en samlingsplass med høy komfort og hvor det ligger til rette for optimal infrastruktur.

Slike steder ligger ikke alltid helt vegg i vegg med skogen.

Men ofte er det ikke så mye som skal til for å finne gode løsninger. Litt kreativitet og kundeorientering gjør at man på 1-2-3 kan slå mange fluer i en smekk.

Slik som man gjorde på Norwegian Spring i regi av Halden Skiklubb og Sarpsborg Orienteringslag tidligere i år.

Da de arrangerte sitt søndagsløp, SOLrenningen, så la de målet en god bit unna samlingsplass og inne i skogen. 

I PM ble dette forklart slik:

"Løpet arrangeres med s.k. "stille målgang" i skogen. Dvs. at løperne stempler på målpost (kode 249) som står "midt i skogen" på en sti. Tiden stoppes. Løperne skal bevege seg bort fra målpost med en gang og gå ROLIG på oppmerket sti/vei til samlingsplass. På samlingsplass leser man ut brikka på vanlig måte."

Se også kartet øverst i saken.

Nå vil sikkert noen hevde at; Ja, men det går jo utover speakertjenesten og muligheten til å heie på løperne i innspurten.

Til det er det bare å legge til at;

a) Ingen hører på speaker på vanlige o-løp, det er ikke derfor vi er der. 

b) Det er bare mor og far som heier på sine unge håpefulle, de øvrige er opptatt med eget løp og/eller å diskutere strekktider/veivalg med sine konkurrenter.

Gevinsten derimot er enormt stor, vi holder skogens idrett der den hører hjemme, i skogen - Og samtidig slipper man da at korte løyper har en stor del av løpet sitt som rent terrengløp og transportetapper post etter post på ferden fra skogen til den asfalterte samlingsplassen hvor målgang ellers ville vært.

Norwegian Spring har gjort det, tommel opp for Halden SK og Sarpsborg OL - Kongsberg OL vurderer etter hva nettavisen OPN.no erfarer å gjøre noe av det samme under sitt Pinseløpet Kongsberg litt lenger ut i mai.

Et flott og positivt grep for å utvikle skogens idrett i riktig retning!

Kommentar Geir Nilsen
Redaktør OPN.no


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler