O-treff

O-treff

Scootergutta i gang til O-treff

Snøcooterkjørerne Erlend Slokvik og Yngve Mobråthen startet lørdag på utfordringen med å kjøre opp 50 kilometer med scooterspor til årets O-treff-helg.O-treff 2010


I tillegg til scooterløypene så er det 17 km med maskinpreparerte løyper i terrenget for neste helgs Norgesmesterskap og Hovedløp i skiorientering.

- For å vinne NM og den gjeve Kongepokalen i herre- og dameklassen, så skal løperne settes på en skikkelig prøve, sier hovedleder Vidar Benjaminsen. Du skal være en komplett skiorienterer for å hale i land seieren. Løypenettet vil bli krevende og varierende, fortsetter han.

Fortsetter nedenfor kartutsnittet
O-treff 2010

Langdistansen på lørdagens løp er også det andre offisielle Hovedløpet for 14-16 år, og deltakelsen er økende fra i fjor. Totalt er det påmeldt 217 løpere på lørdagens løp, men det er plass til flere og klasser for absolutt alle.

- Vi minner om at fristen for ordinær påmelding går ut søndag kveld 3. januar. Etteranmelding aksepteres også etter dette. Det er heller ikke noe problem å få sengeplass/hytte i Trysil, for de som ønsker det, opplyser Benjaminsen.

- I år vil det også være salg på samlingsplass ved Sport8. Der kan man blant annet få kjøpt kartstativer og skismøring. Arrangøren har også kartstativer til utleie for de som ønsker å prøve ski-O, forteller Benjaminsen videre.

- Kulda herjer i Østlandsområdet, men Fageråsen ligger opp mot 900 moh., så det er gjerne 10-15 grader mildere her enn nede i selve Trysil sentrum. Kuldegrensen er satt til –17 grader, og vi håper og regner med at det skal la seg gjøre å gjennomføre årets O-treff som planlagt, sier Benjaminsen.

- Uansett så må folk kle seg skikkelig etter forholdene. Vi oppfordrer alle til å bruke varme klær og dekke til ansikt og hender på en skikkelig måte hvis det blir kalde forhold, påpeker han.

I øyeblikket melder Vidar Benjaminsen om strålende forhold i Fageråsen i Trysil med –16 grader og sol, vindstille og skikkelige snøforhold. Det går mot en super ski-O-helg i Trysil om en uke.

Et par stemningsbilder fra terrenget for O-treff 2010
O-treff 2010

O-treff 2010

---

Alt om O-treff 2010Mulig relevante artikler