em-ski-o-mini-logo-2011

em-ski-o-mini-logo-2011

Tøff EM langdistanse i fjellheimen

EM langdistansen på Sjusjøen forrige onsdag ble en tøff og for noen deltakere en meget hasardiøs affære. For russiske Maxim Trifonenkov endte det med brudd i både kjeve og nakke. OPN.no presenterer her alle kartene og bilder fra langdistansen.EOC long distanse 2011 kart



Langdistansen med start på toppen av slalåmbakken på Natrudstilen i vakkert vintervær ble en utfordring av de sjeldne for deltakerne.

Terrenget bestod av alt fra snaufjell og lekre partier tett oppunder tregrensen til ekstreme klatringer og utforkjøringer som løperne normalt ikke er vant til.

em-ski-o-2011-lang-russisk-jente-faller-foto-stein-arne-negardTøffe utforkjøringer på EM langdistansen. Foto: Stein Arne Negård.

Damevinner Helene Söderlund, som er kjent for å satse remmer og tøy i ski-o-løypa, fikk bokstavlig talt smake den norske fjellheimen allerede til andre post. Ned fra fjellet var det en bakke med nærmere 30 meter "fritt fall" i en ikke alt for velfrisert løype.

I den bratte utforkjøringen ignorerte hun varselskiltene på toppen og satte utfor. Det resulterte i et ukontrollert fall på baken med den følge av at en pinne laget et kutt i den ene skinka.

Men ikke før hun jublende gikk over mål som vinner oppdaget hun skaden bak. Dermed bar det rett til Lillehammer sykehus for å sy sju sting i baken i et meget dypt kutt. Søderlund hadde alikevel femte beste strekktid på det aktuelle strekket.

em-ski-o-lang-helene-soderlund-foto-stein-arne-negardEM-vinner Helene Söderlund mot mål. Foto: Stein Arne Negård.

Ennå verre gikk det med russiske Maxim Trifonenkov i junior-klassen. I et stygt fall i en annen del av løypa pådro han seg brudd både i kjeven og i øvre nakkevirvel.

Han ble fraktet til Ullevål sykehus der han ble operert fredag i et vellykket inngrep.

Resultatene på åpningsdistansen for de norske løperne var varierende, men med et høydepunkt i Barbro Kvåles flotte gull.

em-ski-o-2011-lang-team-kvale-foto-stein-arne-negardBarbro Kvåle løftes på gullstol av brødrene Bjørnar (til venstre) og Hans Jørgen, som ble beste nordmann med 10. plass i H21. Foto: Stein Arne Negård.

Ungdommene i EYOC fulget opp med sølv til Gimle-jenta Sigrid Ottestad Hansen og bronse til både Jonas Madslien Bakken fra Nydalen og Andrine Benjaminsen, som til daglig løper for Lillomarka.

em-ski-o-d17-lang-sigrid-ottestad-hansen-sølv-foto-stein-arne-negardSigrid Ottestad Hansen på vei mot sølv i ungdoms-EM. Foto: Stein Arne Negård.

em-ski-o-2011-lang-jonas-madslien-bakken-foto-stein-arne-negardJonas Madslien Bakken på vei ned hengkanten mot bronse i ungdoms-EM. Foto: Stein Arne Negård

H17 kart og løype i stort format
H20 kart og løype i stort format
H21 kart og løype i stort format
D17 kart og løype i stort format
D20 kart og løype i stort format
D21 kart og løype i stort format

Link til bilder fra langdistansen tatt av Stein Arne Negård
Link til mesterskapets hjemmeside 




Mulig relevante artikler