lars-hol-moholdt-ski-o-lygna-2011-foto-vidar-benjaminsen

Lars Hol Moholdt fra Lygna-løpet 2011. Foto: Vidar Benjaminsen

Landslaget i skiorientering for 2011-2012Erlend Slokvik, som blir ny landslagstrener, overtar et spennende lag.

Norsk Orientering, skiorientering, har foretatt uttak av løpere til seniorlandslaget for 2011-2012 sesongen.

Det er syv løpere, fem herrer og to damer, som er funnet verdig en plass på laget. Se hele laget nederst.

- Det er et spennende lag, hvor gutta har vist at de har kapasitet, selv om de ikke helt fikk ut potensialet sitt i fjor. Foran den kommende sesongen kommer vi derfor til å gjøre noen grep. Det blir bedre treneroppfølgning, løperne vil i større grad enn tidligere få anledning til å påvirke sesongopplegget og si sin mening i forhold til det, sier Anders Hauge som er leder i skiorienteringsutvalget i Norsk Orientering.

- I tillegg er vi veldig fornøyd med å ha fått Erlend Slokvik inn som trener. Slik jeg kjenner Erlend Slokvik er det et kjempeløft å få han inn i en den jobben.

Slokvik, som overtar trenerjobben etter finske Tommy Jauhojärvi, har en allsidig trenerbakgrunn, hvor han har vært trener både for landslag og såkalt utviklingsgruppe i orientering, samt landslaget i skiskyting.

Slokviks siste lønnede treneroppdrag var imidlertid på Åråsen, som fysisk trener for Lillestrøm SKs eliteserielag i fotball.

- Jeg skal inn for hjelpe løperne litt med å systematisere treningen, med fokus på hva som kreves for å nå toppen. Jeg kommer til å ta inn de erfaringene jeg har med meg fra skiskyttermiljøet, sier Erlend Slokvik selv om jobben som venter.

- Det blir ingen stor rolle. Jeg kommer til å legge treningsplaner og struktur for treningsarbeidet, men jeg har ikke anledning til å være med på alle samlingene. Poenget er uansett å få litt trøkk i treningsarbeidet.

Slokviks største meritter på trenersiden skriver seg tilbake til 2002, da han var trener for skiskytterne under OL i Salt Lake City, og Ole Einar Bjørndalen vant samtlige skiskyttergull.

Hans inntreden i skiorienteringsmiljøet kan kanskje gi gulljubel også her, selv om de to profilene Marte Reenaas og Eivind Tonna har lagt bort landslagsambisjonene.

- Ja, det bør være muligheter for å vinne gullmedaljer for norsk skiorientering til vinteren, sier Slokvik på direkte spørsmål, før han fortsetter.

- Det er løpere på laget som kan ta et slikt steg.

Landslaget i skiorientering senior 2011-2012:

Herrer:
Sindre Haverstad, Lierbygda OL
Hans Jørgen Kvåle, Hadeland OL
Lars Moholdt, Wing OL
Ove Sætra, Asker Sk
Øyvind Watterdal, OTO
 

Damer:
Marianne Melby Larsen, Asker Sk
Audhild Bakken Rognstad, Lillehammer OK

Landslagstrener:
Erlend Slokvik

Link til Norsk Orientering
Mulig relevante artikler