Skiorientering

Skiorientering

90 kilometer venter på O-Treffet

- I tillegg til 25 kilometer maskinkjørte løyper er hele 90 kilometer oppkjørt med scooter, forteller Vidar Benjaminsen til OPN.no.
Ski-O - Sjusjøen 2009.


Første uka i februar er Benjaminsen hovedløypelegger i forbindelse med EM, Jr. VM, U-EM, Veteran-VM og de åpne publikumsløpene i O-Treff 2011 på Natrudstilen ved Sjusjøen.

- Scootersporene er 80-120 centimeter brede og uten spor, blant dem som stiller i mesterskapsklassene skøyter alle, kanskje med unntak av enkelte utøvere fra litt mindre nasjoner, forklarer han.

Løypene og det formidable løypenettet, som vi ovenfor ser et eksempel på fra et ski-O-løp i området i 2009, er det et team på fire løypeleggere og cirka 10 løypekjørere som skaper i tiden frem mot mesterskapet.

Bildet nedenfor viser terrenget i området Natrudstilen og Leindalen. Som man ser et luftig og værutsatt terreng.

- Vår største frykt er snø og vind.

Terrengbilde EM og Jr. VM i skiorientering. Foto: Yngve Mobråthen.
Området hvor 90 kilometer scooterspor kjøres opp og hvor årets første internasjonale mesterskapsmedaljer skal dels ut innen de ulike O-grenene. Foto: Yngve Mobråthen.

Hvordan været blir første uka i februar er det for tidlig å si noe om nå, men noe annet spennende som kan være under oppseiling er bruken av berøringsfrie poster.

- Dersom IOF godkjenner dette vil det bli brukt en utgave av EMIT sin emiTag-brikke som ogsÃ¥ brukes i langrenn, sykling og skiskyting. Denne vil løperne bære rundt håndledet og når man "stempler" på postene vil brikka blinke i 10 sekunder, opplyser Vidar Benjaminsen.

IOF behandler en eventuell godkjenning av touch-frie poster i disse dager.

Rekordstort
I tillegg til de mange mesterskapene som skal arrangeres er også det årlige O-Treffet innlagt i mesterskapet. I sum blir det så mange deltakere at arrangementet totalt vil samle i området 700-800 deltakere.

Dette betyr at vi ikke bare snakker om at dette blir tidenes største arrangement innen skiorientering her i Norge, men det er faktisk heller ikke så altfor mange løp hos storebroren orientering som er av en slik dimensjon i løpet av et år.

Om man ønsker å ta del i årets største begivenhet i ski-O-sporet er det bare å følge linken nedenfor og lese seg frem til hvilke muligheter som fortsatt foreligger med tanke på påmelding og etteranmeldinger.

Alt om EM, jr.VM, U-EM, Veteran-VM (World Masters) og O-Treff

 




Mulig relevante artikler