Gir o-sporten god oppmerksomhet

Kommentar

På tynt og sviktende grunnlag, samt i ufine og lite samlende ordelag, sammenligner NOF-presidenten dette med olabilløp. Onsdag er allikevel denne idretten en av formiddagens toppsaker på en av Norges aller sterkeste rendyrkede nisjekanaler innen idrett.



Tidligere i høst omtalte NOF-president Einar Tommelstad en av o-idrettens 4 grunnpilarer på sjikanøst vis som olabilløp. De uheldige, og for mange svært sårende, formuleringene om skiorientering, var på trykk i presidentens egen spalte i forbundsmagasinet Veivalg.

Likefullt er denne idretten, som Tommelstad av en eller annen grunn ser ut til å ha fått i vrangstrupen, blant toppsakene hos nettavisen Langrenn.com onsdag formiddag.

Langrenn.com er blant de aller sterkeste nisjekanalene på nett innen idretten her i Norge og ligger på rundt regnet 15.000 til 35.000 besøk hver eneste dag gjennom vintersesongen.

Da sesongen åpnet på Beitostølen 22. november med 10 og 15 kilometer klassisk for Bjørgen, Johaug, Northug & co. hadde Langrenn.com tett på 30.000 besøk, bare den dagen alene.

Noen ser helheter, har fingerspissfølelse og tenker blant mye annet at skiorientering er en idrett som på godt og positivt vis bidrar til at o-idretten også er synlig i vinterhalvåret og at den også er noe spesielt lokalaviser er relativt flinke til å følge opp.

Andre på sin side sammenligner skiorientering med olabilløp..

Se Langrenn.com sitt hovedoppslag om skiorientering.

Kommentar Geir Nilsen
Redaktør OPN.no

Fotnote 1
Verken NOF-president Einar Tommelstad eller NOF's generalsekretær Bjørnar Valstad ønsker ikke å bli intervjuet av OPN.no om dette viktige emnet.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler