em-ski-o-mini-logo-2011

em-ski-o-mini-logo-2011

Norske medaljer i World Masters

I samband med EM i skiorientering på Natrudstilen gikk World Masters av stabelen. For første gang deltok også en bra kontingent av norske deltakere i dette mesterskapet. Det endte med både gull-, sølv- og bronsemedaljer til de norske løperne.
start-veteran-vm-ski-o-foto-stein-arne-negard



Seiersvante Sigurd Dæhli i H55 fikk hard konkurranse av tyske Sergej Sonnenberg på den første av de to konkurransedagene. Kun 13 sekunder skilte de to. Men på søndagens mer teknisk krevende mellomdistanse avgjorde Dæhli duellen og vant mesterskapet komfortabelt foran tyskeren.

Sigurd-dahli-veteran-vm-ski-o-foto-stein-arne-negardSigurd Dæhli forklarer gullvalgene til kona og bronsevinner Lis Dæhli til venstre og arrangør Vidar Benjaminsen. Foto: Stein Arne Negård.

Vant gjorde også den tidligere ski-o-verdensmesteren Harald Svergja (stafett 1994) i klasse H40. Ledelsen opparbeidet han seg første dag og seieren var klar foran finske Kimmo Määttä.

harald-svergja-veteran-vm-ski-o-foto-stein-arne-negardHarald Svergja fra Kvikne slo til med seier i H45. Foto: Stein Arne Negård.

Gull i damenes D35 ble det også til Tyrvings Zsuzsa Fey. Her hadde Lillehammers Valborg Madslien et solid tak om gullet inntil en dårlig stempling frarøvet henne medaljen. Emits nye TouchFree-system var elegant å bruke, men for noen en litt ny erfaring som kostet dyrt, hvis oppmerksomheten ikke var til stede under stemplingen.

Spennende var det også for visepresidenten i Norges Orienteringsforbund, Svein Jacobsen. Han debuterte i ski-o-løypa med å ta sølv i H60. Den spreke Tyrving-løperen med slepen o-teknikk var et stykke bak gullvinner Heikki Sarinen fra Finland, men hadde sekundene med seg i kampen om medaljene, og knep sølvet med seks sekunders margin.

I D40 tok Heming/Njårds Signe Astrup Arnesen sølvet, mens den tidligere landslagsløperen Kristine Ødegård Tollefsen fra OK Øst vant sølvet i D45. Begge damene var dog et stykke bak gullvinneren.

signe-astrup-arnesen-veteran-vm-ski-o-foto-stein-arne-negardSigne Astrup Arnesen i D40 hiver seg ut fra start. Foto: Stein Arne Negård.

Også i D60 ble det sølv til Grete Hjermstad fra Asker. Moren til EM-løper Stine Olsen Kirkevik viste hvor genene kommer fra der i familien.

grete-hjermstad-veteran-vm-ski-o-foto-stein-arne-negardGrete Hjermstad (til venstre) legger i vei på søndagens mellomdistanse. Foto: Stein Arne Negård.

Bronsemedaljer ble det i følgende klasser:
H35, Ørjan Ravndal, Ålgård Orientering
H40, Leif Størmer, Fossum
H50, Ole-Arthur Juveli, Lillomarka
D55, Lis Dæhli, Løten
D70, Elsa Lystad, Sandefjord

Totalt deltok 240 veteraner på World Masters, og det er en klar økning i deltakerantallet fra tidligere år. Men fortsatt er det langt igjen til deltakerantallene for orienteringens sommerutgave av veteranenes verdensmesterskap.

aune-jalava-veteran-vm-ski-o-foto-stein-arne-negardSpreke Aune Jalava i D75 skøyter ut fra start. Foto: Stein Arne Negård.

japaner-veteran-vm-ski-o-foto-stein-arne-negardJapaneren Yuichi Takeishi gjennomførte begge dager i god stil. Foto: Stein Arne Negård.

For de som allerede lurer litt på å stille opp i neste års World Masters i skiorientering så går mesterskapet etter all sannsynlighet i Lake Tahoe, California, USA. Det kan bli noe å se frem til.

Link til mesterskapet med resultater
Link til flere bilder fra Stein Arne Negård

 




Mulig relevante artikler