Skiorientering

Skiorientering

Stor deltakelse på Lygnaløpet

Svenske og finske ski-o-topper slo de norske løperne på Lygnaløpet på Hadeland. Martin Hammarberg og Hannele Tonna vant seniorklassene i Norgescupen under strålende forhold på Lygna. Best av de norske ble Hans Jørgen Kvåle og Stine Olsen Kirkevik med hver sin tredjeplass.hans-jorgen-kvale-ski-o-lygna-2011-foto-vidar-benjaminsen



Hans Jørgen Kvåle fra arrangørklubben Hadeland O-lag måtte se seg slått av to svenske løpere.

De norske ski-o-gutta har tapt knepent for de beste svenske løperne også tidligere i sesongen. Men avstandene opp er ikke avskrekkende.

Forholdene på Lygna var bortimot perfekte, og deltakelsen er økende i ski-o-løpene i Norge. Nesten 150 løpere fikk oppleve et tett løypenett på sprintløpet.

Norgescupløpet for junior og senior var også uttaksløp til vinterens store ski-o-fest i Norge. Den foregår på Sjusjøen første uka i februar. Der stiller Norge fulle tropper i EM, junior-VM og ungdoms-EM.

Blant damene var det finske Hannele Tonna som seiret. Hannele er regjerende verdensmester på sprinten fra to år tilbake, men har i mellomtiden trappet litt ned.

Men det spørs nok om ikke den finske verdensmesteren med adresse i Asker i Norge må begynne å tenke tanken om ny VM-deltakelse.
hannele-tonna-lygna-ski-o-2011-foto-vidar-benjaminsenHannele Tonna vant Lygnaløpet.

- Jo, jeg har litt lyst, men vet ikke om jeg får fri fra jobben, sier Hannele Tonna. Men hvis jeg stiller i VM i Sverige, så er det mest fordi jeg har friplass på sprinten.

- Årsaken til den gode formen nå er de gode skiforholdene vi har hatt i Asker i lang tid. Jeg har trent meget bra der, sier hun. Men EM i Norge er uaktuelt. Da skal jeg gjennomføre engasjementet mitt som norsk juniortrener og coache laget der.
stine-olsen-kirkevik-ski-o-lygna-2011-foto-vidar-benjaminsenStine Kirkevik Olsen, Asker, ble beste norske dame med en tredjeplass.

I juniorenes herreklasse får hun helt sikkert gleden av å coache 17-årige Jørgen Madslien fra Nydalen. Han vant den klassen og viser at de to siste års Hovedløpsgull er omsatt til topp resultater i juniorklassen.

Bak Madslien kom allsidige Eskil Kinneberg, Raumar, som også sikter mot junior-VM-laget.
jorgen-madslien-ski-o-lygna-2011-foto-vidar-benjaminsenJørgen Madslien, Nydalen. 17-åringen vant overbevisende på Lygna

 I jentenes juniorklasse var det juniorverdensmester Barbro Kvåle, Hadeland, som seiret 40 sekunder foran Anna Ulvensøen, Tønsberg. Her har Norge to sterke kort.
barbro-kvale-lygna-ski-o-2011-foto-vidar-benjaminsenBarbro Kvåle, Hadeland, vant D17-20

kart-ski-o-lygna-2011Kart fra D21 og D17-20 løypa på Lygnaløpet.

Etter sprinten ble det arrangert en to-manns sprintstafett med fire etapper. Her deltok stort sett de fleste av deltakerne fra løpet tidligere på dagen.
sprint-stafett-ski-o-lygna-2011-foto-vidar-benjaminsenSprintstafett-starten i ungdomsklassene.

Link til Hadeland O-lag med resultater

 




Mulig relevante artikler