ski-o-tour-2011-logo-ingress

Dobbelt norsk i Tour-premieren

Både Marte Reenaas og Lars Hol Moholdt vant første etappe i Ski-O-Tour i Østerrike. Flere av de norske Tour-deltakerne gjorde også gode løp på dagens mellomdistanse.
Marte Reenaas. Foto: Ivar Gilså.

Marte Reenaas vant Ski-o-Tourens første etappe. Arkivfoto: Ivar Gilså.

Ski-O-Touren i mellom-Europa består av seks renn frem til lørdag 15. januar. De tre første løpene går i St. Johann i Tyrol i Østerrike. De tre siste løpene går i Slovakia.

Dagens løp var en mellomdistanse med individuell start.

- Det føltes tungt i de noe løse forholdene, sier Lars Hol Moholdt. Men med så å si hele verdenseliten på plass, så var det deilig å få en bekreftelse på at formen er i anmarsj.

lars-hol-moholdt-em-ski-o-2010-foto-erik-borgLars Hol Moholdt vant herreklassen foran hele verdenseliten. Arkivfoto: Erik Borg - www.o-boka.no

Vinnermarginalen til Kirill Veselov fra Russland var på fire sekunder. Svenske Peter Arnesson fulgte ytterligere fem sekunder bak russeren.

Alle løpene i ski-o-touren er også verdensranking-løp med såkalt høy score. Foran vinterens EM og senere VM er det viktig for løperne å skaffe seg nok poeng til å få gunstige startposisjoner.

Til OPN.no forteller Moholdt at han ønsker å bruke de tre første løpene i touren til å sikre seg et godt utgangspunkt foran mesterskapene. Å være inne blant de 10 eller 20 beste på verdensrankingen betyr gode startposisjoner i mesterskapene, sier Lars Hol Moholdt. Det er ofte viktig i skiorienterings-mesterskap.

I tillegg til seierene til Reenaas og Moholdt gikk også Eivind Tonna sesongens beste løp så langt med en 6. plass. Også Askers Ove Sætra gjorde et flott løp og ble nr. 11.

Ingen av de nevnte løperne fullfører hele Touren. Kommende helg er det også viktige løp i Norge, og løperne reiser hjem for å delta i norgescupløp og NM-stafett på Skoppum ved Horten.

Det er kun to norske løpere som har planer om å gå alle etappene. Det er Sindre Jansson Haverstad og Hans Jørgen Kvåle, men ingen av disse to fikk fullklaff på dagens første etappe.

Link til Ski-o-Touren med resultater (kommer senere)