O-festivalen

O-festivalen

Legg O-festivalen inn i pinseløpene

- Det er ikke store oppgraderingen som skal til for allerede velorganiserte pinseløp for å ta steget opp i O-festival-klassen, påpeker Vidar Benjaminsen.


I dag er Vidar Benjaminsen mest kjent som idrettsleder i Lillomarka Orienteringslag og også som medutgiver av O-boka. I yngre år var han en fryktet stafettløper, i tillegg til at han som skiorienterer tok steget helt til topps gjennom å vinne VM-gull.

I O-boka 2010 kommenterer Benjaminsen at pinseløpsarrangørene i henholdsvis Hamar/Løten og Kongsberg bør få overta stafettpinnen fra en sliten O-festival-stab i oslogryta.

- Det er flotte kart, store samlingsplasser, gode og trygge arrangørklubber og lokalmiljø som støtter opp om O-idretten. Det finnes ikke i hovedstaden.

- De kan ta hvert sitt år. Dermed får også arrangørene i pinsen ett friår hver, understreker Vidar Benjaminsen, og presiserer med følgende:

- Konkurransene i pinsen skal ikke flyttes til O-festival-helgen i slutten av juni; O-festivalen flyttes til pinsen. Nesten 6.000 starter til sammen på løpene i 2010 viser at orientering i pinsen er populært.

Hele kommentaren leser du på side 55 i O-boka 2010. Debatten tar de som ønsker her på OPN.no gjennom å skrive innlegg nedenfor.



Mulig relevante artikler