Orienteringspost fra et tidligere løp i Pinseløpene på Hedmarken. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Orienteringspost fra et tidligere løp i Pinseløpene på Hedmarken. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Klart for o-fest på Hedmarken

- Det nærmer seg årets Pinseløp på Hedmarken, og når dette skrives har vi henholdsvis over 700, 900 og 850 påmeldte løpere, forteller Gro Ellegaard til nettavisen OPN.no.


Gro Ellegaard er PR- og informasjonsansvarlig i pinseløpskomitéen for Pinseløpene på Hedmarken.

Hun forteller at det er en god blanding av barn, ungdom og voksne i alle aldere blant de påmeldte.

Videre opplyser Ellegaard at det fra arrangørhold er gledelig å ønske norgeseliten velkommen til Elgdilten (langdistanse) på søndag og Løvspretten (mellomdistanse) på mandag til VM testløp/uttak.

Ellegaard fortsetter:
Disse to dagene vil løperne måtte vise seg fram slik at de melder seg på konkurransen om plasser til følgende internasjonale arrangementer denne sesongen: Nordic Orienteering Tour (NORT), 1.-8. juni, VM i Finland 7.-13. juli, Euromeeting i Skottland 31. juli - 4. august og Militært VM i Danmark, 7. til 14. juni.

Pinseløpene er altså et av de viktigste uttakkriteriene for seniorene i Norge denne sesongen.

Igjen er det et drillet arrangørkorps som står klare til å motta både bredde og elite. Det er nå mange år siden Løten O-lag og Hamar O-klubb etablerte en samarbeidsavtale slik at det ble to klubber som i fellesskap arrangerer Pinseløpene.

Dette reduserer belastningen for hver klubb og i tillegg knyttes det viktige bånd mellom klubbene. Samarbeidet fungerer veldig bra, og det er mange erfarne ressurser som bidrar år etter år. Dette gjør det enklere for nye medlemmer å komme inn i dette, mange å støtte seg til.

Arrangementet fordeles over 3 dager, og i år gjennomføres alle dagene i Mosjømarka, et relativt stort område hvor det er mulig å legge varierende og spennende løyper for alle dagene.

Også i år blir Pinseløpene en kombinasjon av fokus på elite og bredde. Denne type arrangement trekker bredden, og oppleves som viktig for lokale løpere, familier og yngre løpere.

Når vi er så heldig å få et VM testløp for seniorer i tillegg to av dagene øker både kravet til arrangementet, involveringen fra Orienteringsforbundet og deltagelsen i de eldste klassene.

Med etteranmeldinger regner vi med at opp i mot 150 påmeldte i Eliteklassene søndag og mandag.

Løypeleggerne er ferdig med årets løyper, og dette er erfarne karer som vet å legge til rette for gode og rettferdige konkurranser, både for små og store og erfarne og nybegynnere.

Arrangørklubbene stiller med mange barn og unge på start, og begge klubbene har løpere som har markert seg på høyt nivå både i skiorientering og sprint og tradisjonell skogorientering.

Idylliske Skogsrud i Løten blir årets samlingsplass, og her vil også støtteapparat og de som ikke konkurrerer bli godt ivaretatt. Vi friste med stort utvalg i kafeen, utsalg av sportsutstyr, barneparkering, eget opplegg for de minste og god plass til klubbtelt og campingstoler.

På arrangementets hjemmeside legges det daglig ut informasjon.

- Velkommen til 3 spennende og aktive orienteringsdager i Mosjømarka, avrunder Gro Ellegaard.

Hjemmeside Pinseløpene på Hedmarken


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler