Foto: Gro Ellegaard / Pinseløpene på Hedmarken.

Foto: Gro Ellegaard / Pinseløpene på Hedmarken.

Vel blåst på Hedmarken

Hamar Orienteringsklubb og Løten O-lag kan igjen puste ut etter 3 hektiske Pinseløpsdager, denne gangen i Mosjømarka i Løten. Det er en sliten men veldig fornøyd arrangørstab som har ryddet småbruket Skogsrud, en plass som viste seg å fungere veldig bra til et såpass stort arrangement.


Skogsrud var en fin samlingsplass med god plass til de ulike arrangørteltene, publikum og salgstelt. Barna hadde tilgang til Småtroll, barnepark og frileksområde på selve samlingsplassen, og dette vet vi barnefamilier setter pris på.

Det ble tre varme dager hvorav to av dem krevde solkrem med høy faktor. Uvant for vinterbleke nordmenn med så varme dager i mai, og dette merket de fleste ute i skogen. Heldigvis vet de fleste at det er viktig med mye drikke under slike forhold, så det gikk med noen liter vann i løpet av tre dager.

Årets Pinseløp på Hedmarken ble et godt arrangement takket være et velfungerende samarbeid mellom de to arrangørklubbene og en god dialog med Norges Orienteringsforbund før og under arrangementet.

Deltagere, både elite og bredde, har også bidratt positivt på sin måte. Funksjonærene skal igjen ha honnør for sin innsats, kvalitet i hvert ledd.

Det var en viss spenning knyttet til transport av eliten fra samlingsplass til start på Løvspretten. Avstanden var på hele 5 km, og det ble derfor bestemt i samarbeid med NOF å frakte løperne med minibusser.

Dette krevde en del logistikk, men kabalen gikk opp og tilbakemeldingene så langt er at alle synes dette fungerte bra. Gevinsten ble at vi kunne benytte et noe mer krevende terreng nord i Mosjømarka til mandagens eliteklasse.

Løypelegging er alltid en spennende oppgave, og igjen kunne vi servere en kombinasjon av utfordrende og spennende løyper.

Tilbakemeldingene er veldig gode, dette gjelder også fra eliteløpere. På grunn av et litt vanskelig terreng å legge nybegynnerløyper bestemte Løvsprettens løypelegger med flere at N-løypene for de yngste skulle merkes på enkelte strekk.

Dette fikk vi direkte positive tilbakemeldinger på, foreldre ønsker en viss trygghet rundt ungenes debut som orienteringsløpere. Løypeleggerne fikk mange positive tilbakemeldinger hver dag, og dette betyr mye da det sportslige skal være i fokus.

Det ble spennende konkurranser i Eliteklassene både søndag og mandag, og med Livesending og speakertjeneste kunne man følge spenningen helt til siste løper var i mål.

Vi håper og tror at NOF har fått litt å tygge på etter langdistansen og mellomdistansen og at neste helgs sprintløp i Skien vil flere svar.

På vegne av årets Pinseløpskomite: Takk for oss og takk til alle som har bidratt med fine dager i Løten! Gjelder vel også værgudene....

Et knippe bilder fra Pinseløpene på Hedmarken følger nedenfor:
Foto: Gro Ellegaard.
Foto: Gro Ellegaard / Pinseløpene på Hedmarken.

Foto: Gro Ellegaard / Pinseløpene på Hedmarken.

Foto: Gro Ellegaard / Pinseløpene på Hedmarken.

Foto: Gro Ellegaard / Pinseløpene på Hedmarken.

Foto: Gro Ellegaard / Pinseløpene på Hedmarken.
Vårens store norske orienteringsnavn, Mari Fasting, etter nok en seier.

Foto: Gro Ellegaard / Pinseløpene på Hedmarken.
Herrevinner Anders Nordberg i mandagens løp. Capsen må vi anta skyldes et ønske om å dekke til sting i panna etter et fall på treningstur.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler