Pinseløpene på Hedmarken 2010. Foto: Arrangøren.

Pinseløpene på Hedmarken 2010. Foto: Arrangøren.

Pinseløp på Hedmarken for bredde og topp

Det er nå litt under en uke til Pinseløpene på Hedmarken, denne gangen med innlagte uttagningsløp til Junior-VM, WRE for seniorer og Craft Cup.


Dette stiller høye krav til oss som arrangører, og vi gleder oss til tre spennende og utfordrende dager.

Løten OL og Hamar OK har nå i mange år samarbeidet om Pinseløpene, og dette betyr en samordnet og erfaren gjeng med funksjonærer som gleder seg til innrykk av O-løpere.

Etter en prat med løypeleggere og løpsledere kan det meldes om at det meste er i rute, det jobbes nå på detaljnivå for å sikre et nytt godt arrangement som gir deg lyst til å komme igjen senere.

Distriktet har de siste helgene hatt besøk av flere klubber og grupper som har trent i relevant terreng med eget opplegg eller som har benyttet seg av treningsopplegget til arrangørene.

Tirsdag 31. mai gikk ordinær påmeldingsfrist ut, og da var det påmeldt i gjennomsnitt nesten 1200 løpere pr. dag. Av erfaring vet vi at det blir flere. Tirsdag 7. juni kl. 23.59 er siste mulige online påmelding. Etter dette og fram til fredag 10.juni (hver dag i tidsrommet 19.00-21.00) er det mulig å ringe Erik Grøndalen på tlf. 62522179. Alternativt på e-post: erikgr@online.no.

Vi oppfordrer alle som vet at de skal delta til å melde seg på online, dette er til alles beste. Vi tror selvfølgelig at værgudene stiller opp med godværet også i pinsen, nå kan det meldes om fine forhold i begge løpsterrengene.

Fortsetter dette de neste dagene vil det være mulig å passere myrer under helt andre forhold enn det vi opplevde sommeren 2010 rundt på o-løp. Snø ser vi helt bort fra i år!

Samlingsplassene i år er Skytterbanen i Løten og Gransjøvangen øst for Espa. Begge steder ble valgt før vi fikk Craft Cup, WRE og Craft Cup, noe som krever ekstra innsats av oss som arrangører.

Det er plasskrevende med alt ekstrautstyret, derfor vil det bli nokså intimt på samlingsplassen på mandagens løp. Med værgudene på vår side er dette uproblematisk, og vi håper deltagere og støtteapparat stiller med et åpent sinn. Skulle det bli regn og behov for mange lagstelt så får vi til det og, dette krever et positivt samarbeid mellom alle involverte parter.

Når det gjelder de to terrengene så er de ganske ulike. I Løten finner du til dels lettløpt terreng, med variert detaljrikdom og mye furuskog. Søndagens løp i Løten har også noe innslag av granskog.

På Gransjøvangen vil det være større forskjell på korte og lange løyper samt større variasjon innenfor hver av løypene. Terrenget er noe mer kupert men fortsatt ganske lettløpt i deler av terrenget, og i de lengste løypene er det innslag av skråliorientering.

Løypeleggerne legger igjen prestisje i å lage løyper som er tilfredsstiller de krav dere har til kvalitet og o-tekniske utfordringer.

Vi vet at flere lurer på om det også i år blir hjemmelaget is på samlingsplass, og vi kan berolige med at det blir det. Bare still dere i kø!

Velkommen til bredde og topp, dere er alle viktig for oss.

Hilsen Hamar OK og Løten OL ved ledere Hilde Tvedt Ryen og Willy Grønstad

Link til Pinseløpene på Hedmarken




Mulig relevante artikler