Borger Melsom løp inn til andreplass på mellomdistanse-testløpet på Løten. Foto: Vidar Benjaminsen

Borger Melsom, Fossum, løp inn til andreplass på mellomdistanse-testløpet på Løten. Foto: Vidar Benjaminsen

- Nå sikter jeg mot junior-VM

For Borger Melsom fra Fossum var det ungdoms-EM som var det store målet i år. Men etter lørdagens andreplass på junior-testløpet på Løten, så går nå tankene mot en plass på laget til junior-VM.


- I utgangspunktet var det EYOC som var målet for meg, forteller førsteårsjunioren. Men etter seieren i sprint-NM og dagens gode løp, så har jeg nå lyst til å komme med på JVM-laget.

Dagens mellomdistanse under pinseløpene på Løten gikk i et relativt flatt og fartsfyllt terreng. Egentlig langt fra de polske skoger, der junior-VM avgjøres i begynnelsen av juli. Men alikevel er det likhetstrekk mellom de to konkurransestedene.

Terrenget innbød til høy fart og konsekvent kompassløping. Kun små avvik fra streken mellom postene var oppskriften.

Aller best av juniorene var Marte Narum, Vallset/Stange, og Eskil Kinneberg (19), Raumar.

Norge har et gullkantet kort i Eskil Kinneberg. Raumargutten er best uansett underlag, vanskelighetsgrad eller tid på døgnet.

Bak Raumargutten er det omskiftelig. I dag ble han fulgt av 17-årige Borger Melsom og 19-årige Mathias Stensland Lillevold fra Ås-UMB.

Mathias Stensland Lillevold, Ås-UMB, inn til en fin tredjeplass på Løtens mellomdistanse. Foto: Vidar Benjaminsen.

På OPN.no's spørsmål om hvordan Borger Melsom skal forberede seg til det siste testløpet, er taktikken klar.

- Jeg skal sette ned farten et lite hakk og orientere sikkert på langdistansen. Da trenger jeg ikke ligge på grensen, og kan orienteringen ennå me i høysetet, avslører han.

I jenteklassen er det ingen ledestjerne så langt i år. Men en gruppe på 8-10 løpere som jevnt over er med i toppen av klassen.

Ei jente som er på god vei mot Polen er Marte Narum. Dagens seier styrket aksjene betraktelig, og normalt så kan testløpsvinnere bestille flybillett til mesterskapene. Når hun i tillegg overbeviste på NM-sprinten i Arendal, så burde saken være biff for Marte.

De tre beste i jentenes juniorklasse. Fra venstre: Anette Baklid, Konnerud (nr.2), Marte Narum, Vallset/Stange og Audhild Bakken Rognstad, Lillehamer. Foto: Vidar Benjaminsen.

Det siste testløpet til junior-VM og ungdoms-EM går mandag på Espa med Hamar OK som arrangør.

Link til Pinseløpene på Hedmark




Mulig relevante artikler