Kenneth Buch med Lillomarka foran 10Mila 2011.

Kenneth Buch med Lillomarka foran 10Mila 2011.

Kenneth Buch tilbake i manesjen



Suksesstreneren Kenneth Buch har satt av to år av trenerkarrieren til hovedoppgavestudier ved Norges Idrettshøyskole. Men nå luktet sirkusdirektøren sagmugg foran årets 10Mila og takket ja til tilbudet om å coache Lillomarkas lag til årets stafettbegivenhet.

Hvorfor ønsket du å hjelpe Lillomarka O-lag?

 - Av to grunner. Etter å ha jobbet som trener i orientering i mange år er det umulig å gi helt slipp, derfor ønsker jeg fortsatt å ha litt kontakt med o-miljøet. Dette får jeg gjennom fortsatt å være personlig trener for en håndfull utøvere, samt å ta på meg oppdrag som dette.

- Dessuten fremstår Lillomarka for meg som en initiativrik klubb, med bra ressurser og mange interessante utøvere. Med dette som utgangspunkt, så jeg store muligheter for å påvirke en oppbygning av en stafettkultur i klubben.

Gjennom tre kvelder har Buch satt fokus på lagbygging, stafettkultur, ærlighet, taktikk, rutiner og alt som hører med i det å kunne prestere som lag. Både gjennom teoretiske oppgaver og en krevende stafett-trening.

- Det har vært utrolig givende for klubben å få inn en slik kapasitet som Kenneth, forteller hovedtrener i klubben Eivind Tonna. Det har åpnet en ny verden for mange av løperne, å oppleve den coachingen som Kenneth leverer i forhold til det å bygge et lag.

På spørsmål om hvordan prosessen har gått, svarer Kenneth Buch følgende.

 - Jeg er veldig godt fornøyd med prosessen og er glad for at Lillomarka er fornøyd med jobben. Det har vært kjempemorsomt å jobbe med gruppen og jeg føler at jeg uansett resultat på 10Mila har kommet med innspill som jeg tror klubben på sikt kommer til å sette pris på.

- Selv om jeg har mye erfaring fra blant annet Halden, har det i denne sammenheng vært viktig for meg at LOL ikke skal bli en nytt HSK, men finne sin egen kultur og det synes jeg har kommet tydlig frem i prosessen.

Kenneth Buch er kanskje mest kjent som trener for Haldens eliteløpere frem til høsten 2010. Fjoråret ga seier i både dame- og herreklassen på NM stafett, samt Jukola-seier for herrene. Før Halden-perioden var han trener på juniorlandslaget sammen med Frode Balchen. Det var i de årene da blant andre Olav Lundanes håvet inn internasjonale gullmedaljer.

Nå om dagen er nettopp Lundanes en utøver som nyter godt av Kenneth Buchs kompetanse som personlig trener. De to har et tett samarbeid som forhåpentligvis skal føre til et nytt VM-gull i Frankrike til høsten.

-Jeg føler at jeg har opplevd det meste som klubbtrener, både bra og dårlige prestasjoner, kanskje et flertall av bra. Alt sammen har vært med på å utvikle meg som trener og det har samtidig gitt meg noen fantastiske opplevelser. Jeg er utrolig glad for det jeg har oppnådd med utøvere og klubber jeg har trent så langt, avslutter Kenneth Buch.

Framtiden vil vise hvor Kenneth Buch ender opp i sin profesjonelle trenerkarriere. Og om kun noen timer vil vi også se hvor Lillomarka O-lag ender opp på 10Mila etter sin stafettsatsing.

Link til 10Milas hjemmeside




Mulig relevante artikler