Gromløpet 2011 gikk fra Bjønndalen skiarena i Nittedal. Foto: Martin Veastad

Gromløpet i sommervær for 29. gang

Lillomarka Orienteringslag og Nittedal Orientering arrangerte Gromløpet sammen på Kristi Himmelfartsdag, med godt over 700 deltakere. Her er bilder og kart fra torsdagens løp.

Bjønndalen skianlegg viste seg å være en flott samlingsplass. En erfaren arrangementsstab og et fantastisk vær bidro til at løpere fra alle kanter av landet og noen nordiske kolleger stortrivdes.

Løypeleggerne David og Yngve Gottfridsson hadde laget utfordrende løyper, og et variert terreng bidro til at løypene skilte godt, med kilometertider mellom 7 og 20 minutter.

Terrenget i denne østre delen av Lillomarka har mye høyder og dalsøkk, og de beste veivalgene var derfor ofte vesentlig lenger enn rett på.

Sølvvinneren fra fjorårets VM, Anders Nordberg, vant H21. Nordberg var godt fornøyd med løypene og det nye kartet, og hadde ikke lagt igjen mye tid underveis.

Nittedal Orientering er forøvrig igjen på fremmarsj og stilte med mange unge løpere når de nå fikk muligheten på "hjemmebane". Nå har klubben også et nytt og flott kart i nærområdet som kan gi ytterligere aktivitet.

Her er flere bilder fra løpet tatt av Martin Veastad.

Gromløpet var en del av den populære Trimtex-cupen i Akershus og Oslo o-krets. Der er det publikumspost, ledertrøyer og mye fokus på ungdommene. Foto: Martin Veastad.

Premiejenter i D13-14: Fra venstre: Tiril Ruud Bråten, Raumar, vinneren Kristin Helland-Hansen, Tyrving, Kristin Brekke, Lillomarka, Fanny Jauhojärvi Markussen, Asker og Anniken Helland-Hansen, Tyrving. Foto: Martin Veastad.

Anders Nordberg kastet glans over årets løp, og vant H21. Foto: Martin Veastad.

Utsnitt av H21-løypa. Klikk på kartet for hele løypa (obs! stor fil).

Starten gikk i typisk Lillomarka-terreng. Foto: Martin Veastad.

Lokal vinner var Emma Eithun Paulsen fra Nittedal som vant D11-12. Foto: Martin Veastad.

Suveren vinner i H15-16 var Vetle Christiansen, Raumar (til høyre). Med seg på premiepallen hadde han fra venstre: Claus Martinsen, Heming/Njård, Eivind Høydal, Nydalen, Bjørn André Åslund, Fet, Harald Astrup Arnesen, Heming/Njård og Olai Stensland Lillevold, Ås-UMB. Foto: Martin Veastad.