Raumar Orientering vant 15-stafetten 2011. Foto: Harald Andresen.

Raumar Orientering vant 15-stafetten 2011. Foto: Harald Andresen.

Andre strake for Raumar på 15-stafetten



Etter en lang og hard fight med erkerivalen Lillomarka var det til slutt Raumar Orientering som sikret seg seieren i 15-stafetten.

De to Akershus/Oslo-klubbene byttet om på å ha teten gjennom de 15 etappene. På første etappe var det Lillomarka som slo an tonen, men Raumar var ikke langt bak.

Også Ås-UMB, Nydalen og Halden var godt med i stafetten, og når lagene gikk ut på den 13. etappen hadde Raumar en luke på 3 minutter foran de jagende klubbene.

På 13. etappen klarte Lillomarka nok en gang å få kontakt med Raumar etter et godt løp av Nicholas Oskarsson. Men Raumar og Vetle Christiansen skaffet igjen en god luke ut på den siste etappen for ankermann Vetle Ruud Bråten.

Ruud Bråten holdt hodet kaldt på den siste etappen og kunne føre Romeriksklubben i mål med 7 minutters margin til Lillomarka.

På vinnerlaget løp Ingvild Tømta, Ragnhild Haga, Amund Hoel, Torben Wendler, Eirik Rustad, Eirik Kamstrup Hovind, Mona Kjeldsberg, Vilde Kinneberg, Karoline Sønsterudbråten, Ståle Sønsterudbråten, Sonder Ruud Bråten, Håvard Haga, Magne Haga, Vetle Christiansen og Vetle Ruud Bråten.

Lillomarka ble nummer to på 15-stafetten 2011. Foto: Harald Andresen.Gaute Hallan Steiwer førte Lillomarka inn til andreplass. Foto: Harald Andresen.

Bakfra kom Ås-UMB og marginen opp til Lillomarka ble kun på 5 sekunder til slutt. Halden fulgte opp med fjerdeplass og Nydalen ble nummer fem.

En sterk avslutning fra Kongsberg førte laget inn på sjetteplass. Deretter fulgte Tyrving, Bækkelaget og Halden 2 som ble beste andrelag.

Oppsal gjennomførte et godt arrangement med gode løyper som sørget for dramatikk i stafetten, samtidig som de beste lagene utkrystalliserte seg.

Men når høyttaleranlegget sviktet for arrangøren etter to etapper, så ble det et antiklimaks i forhold til å kunne følge dramatikken i stafetten. Riktig nok hadde de et reserveanlegg tilgjengelig, men det var fungerte heller ikke som det skulle.

Når da i tillegg resultatlistene helt uteble på løpsdagen, så får de vanligvis så driftige arrangørene i Oppsal en skrape i lakken denne gang. Komplikasjoner med data og skrivere er selvsagt beklagelig, men dette har fungert veldig bra tidligere.

Uansett så er det etter det OPN.no erfarer ingen fare med tider og resultater, da alt ligger inne på arrangørens datasystemer. Fra arrangøren har vi mottatt en skriftlig resultatliste av de fremste lagene. Vi gjengir den derfor her med forbehold om feil.

Resultatliste 15-stafetten (høyst uoffisiell):
1. Raumar Orientering 3.24.53
2. Lillomarka OL, + 7,07
3. Ås-UMB Orientering, +7,12
4. Halden SK, +14,46
5. Nydalens SK, +17,22
6. Kongsberg OL, +19,28
7. IL Tyrving, +21,56
8. Bækkelagets SK, +28,47
9. Haldens SK 2, +30,00
10. Fredrikstad SK, +36,45
11. Nydalens SK 2, +38,42
12. Lillomarka OL 2, +46,38
13. Nydalens SK 3, +55,32
14. Ås-UMB Orientering 2, +57,53
15. Ringerike OL, +58,02
16. Heming/Njård OL, +59,43

Link til Oppsal Orientering (resultater kommer her)




Mulig relevante artikler