Oslo City Cup terrenget på Bygdøy i 2011

Oslo City Cup terrenget på Bygdøy i 2011

Klart for Oslo City Cup for 18. gang



Sakte men sikkert nærmer det seg barmark også i Oslo. Det betyr som vanlig at Oslo City Cup innleder løpssesongen i hovedstaden, selv om vinteren fortsatt holder et godt grep om så å si hele regionen.

På Bygdøy er det normalt veldig tidlig vår, men som i fjor, så har også årets vinter vært særdeles hard i de traktene. Preparerte skiløyper på Bygdøy hører med til sjeldenhetene, men de to siste vintrene har det vært gode skiforld og skiløyper i havgapet i Oslo.

Det er Lillomarka O-lag som eier kartet på Bygdøy, etter at kartrettighetene fulgte med på lasset da Grei, Grorud og Årvoll slo seg sammen i Groruddalen.

Opphavet til kartet var det John Thomas Petersen, nå bedriftsløper i Nordea og sivilløper i Nittedal og Lillomarka, som opprinnelig var en av ildsjelene bak på 1960-tallet. Derfor det litt merkelige eierskapet til kartet som ligger i motsatt del av Oslo fra Groruddalen.

Den 18. utgaven av OCC spiller på akkurat de samme strengene som i de tidlige årene. Alle løper samme sprintløypa og det er 15 sekunders startintervall. Enkelt og greit.

Anslagsvis 600 deltakere tar del i det første løpet, og det er tett oppunder rekord.

Et særdeles godt tips er å bruke o-sko med dobber eller pigger. Etter en befaring av OPN.no i terrenget søndag, så kan vi konstantere at det er isete på stiene og også stedvis i terrenget.

Fra løypeleggerne Nicholas Oskarsson og Jonas Juveli meldes det om at løypene er lagt om i siste liten for å få mest mulig barmark ut av opplevelsen.

Oslo City Cup terrenget på Bygdøy i 2011Lett blanding av barmark og litt snø og is på Bygdøy. Men løypene er lagt om for mest mulig barmark.

Oslo City Cup arrangementer i 2011:
05.04.2011 Lillomarka OL, Bygdøy skole, Huk, Bygdøy
12.04.2011 Bækkelaget Spkl, Kastellet skole, Nordseter
26.04.2011 Heming/Njård, Gardeleiren, Husebyskogen
03.05.2011 Oppsal IF, Haraløkka, Bøler
10.05.2011 Nydalens SK, Kringsjå skole, Korsvoll

Start er kl.18.00 og det er åpent for etteranmelding via e-post, samt frem til kl.17.30 på selve løpet.

For de som sliter med for små o-sko etter fjorårssesongen blir det også endelig mulighet til å investere i nytt da Sport8 stiller med sitt rikholdige utvalg på årets første Oslo City Cup løp.

Link til Oslo City Cup

 




Mulig relevante artikler