Gaute Hallan Steiwer, Lillomarka, (til venstre) og Vetle Ruud Bråten, Raumar, på Craft cup sprinten i Sandefjord 2011

Gaute Hallan Steiwer, Lillomarka, (til venstre) og Vetle Ruud Bråten, Raumar, på Craft cup sprinten i Sandefjord 2011

Disse gutta vil løpe med Norge på ryggen i år



Både Gaute Hallan Steiwer, Lillomarka, og Vetle Ruud Bråten, Raumar, er første-års seniorer med ambisjonene klare. Gutta ønsker å løpe for Norge, og gjerne verdenscup i løpet av 2011-sesongen.

Foreløpig har de gjort sine saker meget bra og ligger som nummer to og fire i Craft cupen sammenlagt. Leder gjør verdensmester Carl Waaler Kaas etter sin seier og andreplass i helgens løp i Larvik og Sandefjord.

- Det gikk som jeg håpet i helgen, sier Gaute Hallan Steiwer. Og det er bedre enn forventet å ligge som nummer to i Craft cupen.

Til OPN.no kan han fortelle at årets første mål er å komme med til Nordic Orienteering Tour (NORT) i midten av juni. Der inngår alle tre løpene i verdenscupen.

- Jeg tror det er åtte mann fra Norge som får stille der. Og i tillegg har både Olav Lundanes og Carl Waaler Kaas friplass som verdensmestere, forteller en godt informert Hallan Steiwer.

Også Vetle Ruud Bråten er kjempefornøyd med plasseringene i helgen, men deler av løpene kunne vært bedre gjennomført.

- På nattløpet gjorde jeg for mange feil i det krevende terrenget. Sprinten var mye bedre, og kun et par små veivalgsmisser må jeg være godt fornøyd med der, sier Ruud Bråten.

- Målet i år har vært å kjempe meg inn på laget til Euromeeting i Finland i begynnelsen av juli, forteller han. Deretter vil jeg legge meg inn på topp 10 i NMene og forhåpentligvis kapre en landslagsplass foran neste år.

Begge gutta reiser i midten av mai til Frankrike for å løpe de norske testløpene til årets VM. Løpene vil bestemme mye av hvem som får delta i representasjonsoppgaver for Norge i 2011.

Til OPN.no forteller Vetle Ruud Bråten at han aldri har løpt i Frankrike før.

- Hva jeg vet om terrenget der så tror jeg det skulle passe meg bra. Dessuten får vi et par tre treninger i forkant slik at vi får en smak av hva som venter, sier han.

For Gaute Hallan Steiwer er tilnærmingen til VM-testløpene en annen.

- Jeg har nå trent i Frankrike ved 3-4 anledninger, og føler jeg kjenner terrengtypen bedre og bedre. Jeg ønsker å vise meg fram der, og tror terrengtypen og den krevende orienteringen passer meg bra, forteller han.

Hva med VM. Er det aktuelt for deg å tenke så langt?

- Jo, jeg har lekt med tanken, innrømmer han. Men VM er mest en drøm for meg ennå. Uansett så tar jeg en utfordring av gangen, avslutter Lillomarka-gutten som ble junior-verdensmester på mellomdistansen i 2010.

Flere andre ungkalver viste seg fram i helgens løp i Vestfold. Bak de to nevnte var det kanskje Raumars Eirik Kamstrup Hovind som kom aller best ut av helgen.

Med en sjuende plass fra nattløpet og åttende plass på sprinten, så ligger han nå som nummer seks sammenlagt i Craft cupen. Kun de foran nevnte samt Håvard Lucasen (nr. 3) og Olav Lundanes (nr. 5), ligger foran i sammendraget.

Eirik Kamstrup Hovind, Raumar, gir alt på Craft cup sprinten i Sandefjord 2011Eirik Kamstrup Hovind, Raumar, gjorde to gode løp i Vestfold og ligger som nummer seks sammenlagt i Craft cup.

På damesiden lot vi oss spesielt imponere av et par jenter i løpet av helgen.

Nicole Ragvins tredjeplass på nattløpet var av en slik art, og Gøril Rønning Sunds femteplass på sprinten var også veldig flott. Frol-jenta er også første-års senior, og det blir spennende å følge henne fremover sesongen.

 Gøril Rønning Sund, Frol, ble nummer fem på sprinten i Sandefjord 2011Gøril Rønning Sund, Frol, løp inn til femteplass på sprinten i Sandefjord.

Link til Craft cup løpene i Vestfold
Link til Craft cup sidene på Norsk Orientering (sammenlagtresultater kommer)
Link til Gaute Hallen Steiwers hjemmeside
Link til Vetle Ruud Bråtens hjemmeside




Mulig relevante artikler