Lokalavisen banket på døra

Det endte med 75 prosent av forsiden og 4 helsider inne i avisen. Og for de som eventuelt fortsatt tviler, lokalavisene er også o-sportens viktigste arena for å nå ut til folket.

Svimlende høye og svært positive trafikktall

Papirmediene blør som bare det, mens denne digitale nisjekanalen opplever eksplosiv vekst:

Suksess-VM avrundet kloss på pallen

Det manglet bare 2 ytterst små sekunder for å kapre enda en VM-medalje da den siste dagen av verdensmesterskapet i skiorentering på Budor utenfor Hamar, Løten og Vang hadde sin finale i form av stafetter søndag.

Medaljefangsten i VM fortsetter

- Dette er min andre VM-medalje noensinne, så jeg er kjempefornøyd, sa den glade medaljøren etter målgang på fellesstarten lørdag.

VM-GULL nummer 1000 rett i O-sportens lommer

Torsdag ble en merkedag både i norsk idrettshistorie, men også i orienteringsidrettens liv - da sørget nemlig en skiorienterer for at Norge innkasserte sitt VM-gull nummer 1000.

Norges damer skapte ellevill VM-fest

VM-SØLV blant senior og massiv tapetsering av seierspallen for juniorene var fasiten for damenes innsats i VM-løypene på Budor, men også gutta hentet hjem edelt metall onsdag ettermiddag.

Ingen orientering i nye European Games

- I tillegg til tradisjonelle olympiske øvelser, vil det bli konkurrert i «nye» øvelser og ikke-olympiske grener som; basketball 3x3, beach soccer, aerobics, karate, acrobatic, sambo og blind judo, melder Olympiatoppen på sin nettside om nyvinningen European Games.

Budor-VM innledet - Norske laget av de fremste

Ski-O-VM knallet i gang med stafetter for blanda drops på Budor i Hedmark tirsdag ettermiddag. Norges duo kjempet tappert og berget en hederlig plassering til de norske skiorientererne.

Tok NM-gullene med 13 og 21 sekunders marginer

Søndag ble det kjempet om nye skinnende NM-gull i orienteringens vintervariant. Seieren gikk til ei jente fra Vestfold og en gutt hjemmehørende i Oppland.

NM-gull på hoveddistansen delt ut

Lørdag var det NM i langdistanse, vinnerne hadde henholdsvis 43 sekunder og nærmere 5 minutter tilgode på sine hardeste forfølgere.

Disse kommer til Norge på gulljakt

10 løpere fra Sverige er tatt ut til VM i Norge, 3 av dem fra samme klubb. Men først skal de gjennom et TV-sendt mesterskap.

EM-GULL til Norge

De norske herrene avrundet EM i skiorientering i Sveits og Lenzerheide søndag på beste vis. Konkurrentene ble henvist ut i skyggen.

Watterdal inn til 5. plass i EM

Lørdagens mellomdistanser under EM i skiorientering i Sveits resulterte i nok en pen plassering for Øyvind Watterdal.

- Følte at jeg kunne vært med helt inn til mål

Med komplette resultater

Uttalelsen tilhører onsdagens beste norske løper i europamesterskapet.

SØLV-jubel for Øyvind Watterdal

Med komplette resultater

Som en tornado tok han seg gjennom løypa, brukte bare 12 minutter og 27 sekunder, resultatet ble en skinnende blank sølvmedajle for Øyvind Watterdal:

Tallet er 30 - Andre ligger på null

En orienteringsvenn fortalte at det også i 2015 later til å gå mot tradisjonelt viktige orienteringshelger, hvor det ikke er berammet terminfestede løp. I en annen konkurranseidrett er tilnærmingen en annen.

18 løpere har fått klarsignal til Budor-mesterskap

Norges Orienteringsforbund har tatt ut troppene til Junior-VM og Ungdoms-EM i skiorientering, to mesterskap som arrangeres på norsk grunn og hvor vi også der ser en rekke kjente familienavn.

Landslagssjef Ulvensøen om VM-forventninger

- Terrenget på Budor er spennende og kan gi mange utfordringer, poengterer Jon Ulvensøen.

Øyvin Thon, flerfaldig verdensmester i orientering, ute på postjakt under O-Ringen i Sälen 2008. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Orientering uten kompass

Leserkommentar

Selveste Thierry Gueorgiou har skrevet en artikkel som anbefaler o-løpere å bruke kompass. Selv ble jeg ikke helt overbevist.

VM-troppen til Budor er klar

Disse 9 løperne har kommet seg gjennom Orienteringsforbundets nåløye og kan pakke kofferten med tanke på Ski-O-VM på Budor ved Løten i Hedmark:

Suverene vinnere av NM-stafetten i ski-o

Med komplette resultater

To lag nærmest lekte med de øvrige konkurrentene når skiorientererne hadde sitt norgesmesterskap i stafett på Gålå i Oppland søndag.

Olav Lundanes i et VM-uttaksløp like utenfor Hønefoss i Ringerike i mai 2012. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Nytt sterkt VC-løp av Olav Lundanes - Tidlig feil kostet pallen

Med kart, løype og resultater

Olav Lundanes, Magne Dæhlie og Mari Fasting leverte alle gode løp under verdenscupen i Australia lørdag, men for gutta ble det tidlige feil som sendte dem nedover resultatlista, mens Mari gjorde den livsfarlige væskepostblemmen.

Olav Lundanes i et VM-uttaksløp like utenfor Hønefoss i Ringerike i mai 2012. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Olav Lundanes kun slått av en sveitser

Med kart, løype og resultater

Det var 4 sveitsere i topp 5 på verdenscupens mellomdistanse i orientering i Australia torsdag. Kun en mann maktet å skille gutta fra alpelandet, han heter Olav Lundanes.

Mari Fasting i Smaaleneneløpet og på vei mot totalseier i Østfold O-weekend 2013. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Mari Fasting knallet til i World Cup

Se også kart, løype og resultater

Natt til torsdag stormet Mari Fasting inn til plassering helt i toppsjiktet under verdenscupen i orientering i Australia. Seierspallens nest øverste trinn var hennes til odel og eie.

- Mye kurver, stein og kvist i terrenget

- Det er stipulert høye kilometertider. Det gjør at vi føler oss bedre rustet enn en del andre nasjoner, forklarer landslagssjef Kenneth Buch i forkant av at Fasting, Lundanes og Dæhli natt til torsdag skal jakte VC-poeng i Australia.

3 o-løpere til VC - 11 ski-o-løpere til EM

Norges Orienteringsforbund har 3 o-løpere med i den pågående verdenscuprunden - Til skiorienterernes europamesterskap senere i vinter er troppen sydd sammen av 4 damer og 7 menn - totalt 11 stykker.

Bildejakta 2015 er i full gang

- Deltakarane skal finna ut kva for bilete som gjeld kva for nummer på postane som er teikna på kartet. Deltakarane kan levera inn ein svarslipp, og vere med i trekning av fine premiar.

Olav Lundanes. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Solid levert av Lundanes og Dæhli

Sprinten har lav status, men er man en sterk og gjennomtrent langdistanseløper kan man raskt raske med seg hyggelige plasseringer i denne øvelsen, hvilket både Olav Lundanes og Magne Dæhli viste under verdenscupen i Tasmania lørdag:

Olav Lundanes nominert på Idrettsgallaen

6 utøvere er nominerte i såkalt "Åpen klasse" når Idrettsgallaen sendes på TV lørdag 10. januar. Blant de nominerte finner vi skogens konge - Olav Lundanes.

Kvalik-seier for Olav Lundanes

- I dag var det en del orientering, men i morgen blir det betydelig mer ren løping, forklarer Olav Lundanes etter at han fredag sikret seg årets første topplassering.

Norge har kanskje 10.000 orienteringsløpere

Kommentar

Dette kommer frem blant meningsutvekslingene her på nettavisen OPN.no. Senest 2020 vil O-forbundet at det skal være 50.000. Veien frem er med andre ord svært lang.

- Terrenget er til tider ganske røft

Les også hvem den norske troppen feiret nyttår med.

Magne Dæhli: - Tror fysikken er på plass

Rett før starten i verdenscupen.

Derfor har Lundanes tanker om VC-totalt

Verdenscupen i orientering har i noen år minnet relativt lite om skogens idrett, men i 2015 skal det se annerledes ut. Det gir Olav Lundanes tanker om sammenlagttriumf.

To Dæhli-oppslag på Langrenn.com

Nettavisen Langrenn.com har søndag to hovedoppslag hvor orienteringstoppen Magne Dæhli er sentral.

Sponsorlaug en mulig vei for o-sporten

Kommentar

Orienteringen hadde i storhetstida en sterk posisjon i idretts-Norge, og vel også i samfunnet for øvrig, slik er det ikke lenger. Det sentrale appratet sliter med å lande avtaler. Sponsorlaug kan være en farbar vei.

Haraldsson and Wyder kåret til årets orienteringsløpere

Det internasjonale publikummet har sagt sin mening og løfter frem ei fremadstormende løper fra Sveits og en ringrev fra Sverige.

Forbundet sender landslagsregninga til klubbene

- Klubbene blir jo straffet, uttaler verdenstopp.

Hvorfor driver vi, eller drev vi med orientering?

Kommentar

Det diskuterte jeg med en av mine beste (o)-kamerater forleden. Som seniorløper var jeg det som kan kalles en habil kretsløper, elsket de lange løypene som det var mange av den gangen, og godtok at løpere som Åge Hadler og senere Egil Johansen feide forbi på et høyere gir.

Olav Lundanes på Nordic Orienteering Tour 2011. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Olav Lundanes nominert i internasjonal kåring

Olav Lundanes har vinnerskallen i orden og sikrer Norge jevnt og trutt en plass i solen. Nå er Lundanes selv blant kandidatene til å vinne internasjonal pris for sine prestasjoner i skogens idrett - orienteringen.

Som man ser er det svært mye besøk på nettavisen Langrenn.com, som inngår i samme mediehus som OPN.no. Grafikk: Langrenn.com/Google Analytics.

Langrenn.com skyter til værs

Nettavisen OPN.no har en søsterkanal som går under navnet Langrenn.com. Der er fokus først og fremst på nasjonalidretten Langrenn, en idrett med vind i seilene, noe som også gjenspeiles i den relativt sett enorme trafikken som er på nettsiden.

Følg sesongstarten på Langrenn.com

Skogens idrett, orienteringen, har gått i hi for vinteren, nå er det nasjonalidretten langrenn som gjelder. De har sin sesongstart på Beitostølen fredag til søndag denne uka. Det hele følger du på nettavisen Langrenn.com.

- Koste seg med nykokt bålkaffe

Det er en kjent sak at det sentrale apparatet har foretatt mye rart og skadelig for o-sporten de siste årene. Men vi lar nå floppen Nordic Tour, den usosiale arrangørskatten og den kostbare storskjermen etc. ligge i bero, og tar heller turen ut til grunnfjellet, der grasrota sikrer at det trolig alltid vil være en viss orienteringsaktivitet rundt om, uansett hva byråkratene i hovedstaden roter til.

Hvor mange orienteringsløpere er det i Norge??

Til redaksjonskontoret hvor nettavisen OPN.no inngår er flommen av henvendelser mildt sagt enorm, men ikke alt gjelder orientering, og spørsmål om hvor mange o-løpere det er i Norge er heller ikke hverdagskost, men tidligere i høst kom det en slik konkret henvendelse.

NOF jakter barn og ungdom for pengas skyld

Om du i likhet med nettavisen OPN.no trodde poenget var å rekruttere barn og ungdom inn i orienteringen for å gi dem gode opplevelser med skogens idrett, så tar du tilsynelatende helt feil. I alle fall om vi skal tro O-forbundets offisielle magasin.

Veivalg stempler NOF-sponsor som kald

I siste nummer av det offisielle magasinet for Norges Orienteringsforbund, Veivalg, er det en redaktørkommentar som neppe gjør sponsorarbeidet noe enklere fremover.