Men Eggen hadde noe annet og langt viktigere

Kommentar

Litt fotball på denne fotballfrie sonen tåler vi, spesielt når teamaet er så aktuelt også for toppidretten innen o-sporten.

Dags för Euromeeting i Göteborg: - Nu startar resan mot hemma-VM på allvar

Det är två år kvar till hemma-VM, men redan till helgen börjar svenska landslaget sitt förberedelsearbete inför mästerskapet i Bohuslän. - Euromeeting erbjuder högst relevant terräng med tanke på VM 2016, och det är samma kartritare som ritar VM-kartorna. Nu startar resan mot hemma-VM på allvar, säger landslagschef Håkan Carlsson.

Freidig og Frol best i Midt-Norsk mesterskap

Både Freidig og Frol var klart best da Midt-Norsk mesterskap hadde sine stafetter i Stjørdal sist helg.

Kritiserer ambisjonsnivået

- Jeg synes det er trist at ambisjonsnivået er så lavt, er blant uttalelsene. En annen er følgende: - Mange av disse har vært med i flere internasjonale ungdomsmesterskap. De mesterskapene er innført for å forberede morgendagens utøvere til neste nivå og det ser man ikke gode nok resultater av.

Gøril Rønning Sund. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

GULL til Gøril Rønning Sund i Student-VM

- Utrolig artig med gull. Jeg hadde litt problemer i starten, sier Gøril Rønning Sund som onsdag løp inn til gull i langdistanse under student-VM i orientering i Tsjekkia.

Night Hawk har knekt koden

Med grundig grasrotarbeid slår nykomlingen Night Hawk seg rett inn i beste sendetid på NRK. Dette innslaget viste NRKs Kveldsnytt i helgen:

Klassevinnere Hovedløpet Langdistanse

Søndag var det duket for hovedøvelsen under Hovedløpet 2014 i Verdal. Topp 6 i de 6 klassene i langdistansen ble som følger:

Klassevinnere Hovedløpet Sprint

Lørdag ettermiddag arrangerte Verdal OK Hovedløpet Sprint 2014 med følgende løpere i topp 6 i de 6 klassene:

Järla og NTNUI vant Night Hawk

Da den nye norske storstafetten Night Hawk avrundet med finaleetapper lørdag ettermiddag var det med seire til svenske Järla og trondheimstudentene i NTNUI.

Se filmen fra Ultra-NM

Førde var vertskap for NM Ultralangdistanse forrige helg. Filmen du ser rett på neste side gir et innblikk i mesterskapet:

Startlister Night Hawk

Fredag og lørdag samler Night Hawk både topp og bredde til stafettdyst ved Tryvann i Oslo. Her ser du de komplette startlistene:

Gustav Bergman til Holleia Høstløp

I fjor innledet navn som Olav Lundanes, Bjørn Ekeberg, Torgeir Nørbech og Anders Tiltnes høstsesongen med Holleia Høstløp. I år er en svensk verdenstopp blant de som har meldt sin ankomst til arrangementet som går like utenfor Oslo søndag 10. august - OK Ravinens Gustav Bergman.

Sveriges lag til Student-VM

Tjeckien står värd för Student-VM i orientering, som arrangeras den 12-16 augusti. För att delta i Student-VM ska man vara 18-28 år och studera på högskolenivå. Sverige ställer upp med sex löpare i såväl dam- som herrklassen.

Startliste Hovedløpet Langdistanse

Klassene D og H 14, 15 og 16 samler totalt 463 løpere til dyst når Verdal OK og Stiklestad IL kommende søndag arrangerer Hovedløpets langdistanse. Nettavisen OPN.no viser her komplett startliste for alle klasser:

Startliste Hovedløpet Sprint

Verdal OK og Stiklestad IL arrangerer de kommende dager både Hovedløpet og O-Landsleiren. Første konkurranse ut er sprinten, den finner sted lørdag 9. august med godt over 450 deltakere påmeldt. Her følger startlista i sin helhet:

Forbundet boikotter allikevel ikke Skåla Opp

I dialog har partene kommet til enighet, og Norges Friidrettsforbund opphever boikott av Skåla Opp med umiddelbar virkning. Begge parter ser fram til et godt samarbeid til beste for idretten.

Kronikk: Hvem eier oss som går og løper i fjellene?

- Friidrettsforbundet har det siste halvåret ringt rundt til ildsjeler og frivillige over hele Norge og kommet med trusler om hva som vil skje hvis de ikke bøyer seg og betaler lisens, skriver Lars Gilberg, journalist i Vårt Land.

Tvungen forsikring for å jogge

Kommentar

- Når deler av startkontingenten går med til å betale for en tvungen, unødvendig og uønsket forsikring, betyr det i praksis mindre overskudd for idrettslaget som arrangerer mosjonsløpet. Det er ikke greit for et idrettslag å sende opptil 30-40 prosent av startkontingenten direkte videre til friidrettsforbundet. Verdien av den frivillige dugnadsinnsatsen i idrettslagene reduseres, slår jurist Torstein Frantzen fast.

Klart for Hovedløpet og O-Landsleiren 2014

- Da er det straks klart for Hovedløp og O-landsleir i Verdal, lyder det i en hyggelig e-post OPN.no's redaksjon har mottatt fra arrangørkrefter i Verdal Orienteringsklubb.

Klubbløse strømmer til Skogsløpet

Kommentar

Den formelle delen av o-sporten, altså styre og stell, inklusive NOF-administrasjonen i Oslo-gryta, er livredde for å åpne opp skogens idrett for de uten klubbtilhørighet. OPN.no har gjennom mange år påpekt at en kursendring MÅ til på dette området. Skogsløpet 10. august samtykker og ser bort fra forbundets feilslåtte strategi. I Skogsløpet er nå rundt 50 prosent av de påmeldte uten klubbnavn vi er vant til å se i resultatlister fra norske orienteringsløp.

Hans Gunnar Omdal. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Historisk vinner i NM Ultra-orientering

Hans Gunnar Omdal fra Kristiansand ble lørdag historiens første orienteringsløper som vinner NM-gull to ganger fra samme arena.

Så mange løpere fra hver klubb i NM Ultra

Høstens første mesterskap i orientering arrangeres i Førde kommende helg. Det er snakk om NM Ultralang og løpere fra nesten 50 ulike klubber stiller til start. Her er listen med hvor mange utøvere det er fra den enkelte klubb:

Startliste NM Ultralang - Komplett for alle klasser

Til helgen arrangeres NM Ultra med drøyt 140 deltakere, spredd utover 6 klasser. Som vi ser på neste side er verdensmester Olav Lundanes blant kortene, men det mest oppsiktsvekkende er nok den NOF-ansatte som får særbehandling gjennom 39 minutters forsprang på konkurrentene i herrenes seniorklasse.

Bjerkreim Nilsen suveren i Fjord-O

Da Fjord-O Vest, også kjent som Nordvestgaloppen, innledet i Kråkenesmarka onsdag, ble det seier til Betty Ann Bjerkreim Nilsen med romslige 3 minutter og 35 sekunder. I herreklassen ble seiersmarginen 46 sekunder for en løper fra NTNUI.

Skogsløpet.

Skogsløpet åpner opp skogens idrett

O-sporten i Orienteringsforbundets regi er som konkurranseidrett en lukket affære, men nå tar krefter fra grasrota grep og arrangerer Skogsløpet.

VM-SØLV til Norges juniorer

Den norske trioen Heidi Mårtensson, Gunvor Hov Høydal og Mathilde Rundhaug var bare få sekunder fra gullet på søndagens stafett i junior-VM.

Høydal på 5.-plass i junior-VM

- Beina var tunge og i tillegg hadde jeg litt vondt i magen. Jeg er fornøyd med en ny god plassering, sa Gunvor Høydal etter lørdagens mellomdistanse i Bulgaria. Blant gutta finner vi beste norske løper på 13. plass.

Magne Dæhli. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Magne Dæhli best i verdens største

Magne Dæhli ordnet norsk opptur da han fredag løp inn til seier på den siste etappen i O-Ringen. - Jeg var veldig pigg i beina i dag, og det er deilig å få det til, kommenterer Magne.

Thierry Gueorgiou. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Alexandersson og Gueorgiou vant O-Ringen

Thierry G. stemplet på feil post

Thierry Gueorgiou och Tove Alexandersson försvarade sina totalsegrar i O-Ringen. I dag vann de orienteringsklassikern som genomfördes för 50:e gången. - Jag har hållit en jämn hög nivå hela veckan, säger Alexandersson efter storsegern.

VM-GULL til Gunvor Hov Høydal

OPPDATERT: Nå også med herreklassen

Da hoveddistansen ble unnagjort under juniorenes verdensmesterskap i orientering onsdag ble det GULLmedalje til Gunvor Hov Høydal. - Det er helt ubeskrivelig deilig, stråler verdensmesteren.

Olav Lundanes utslått i varmen

Olav Lundanes hadde en blytung tirsdag i sandskogen i Sør-Sverige. - Det skal bli veldig godt med en hviledag onsdag, understreker løperen fra Halden Skiklubb.

Heidi Mårtensson smiler fornøyd etter å ha vunnet gullet på sprinten under junior-VM i Tsjekkia 2013. Under årets VM-sprint for juniorer ble det i dag sølv på løperen fra Modum O-lag. Foto: Norges Orienteringsforbund.

VM-SØLV til Heidi Mårtensson

- Jeg er fornøyd med medalje, men jeg vet akkurat hvor jeg mistet de fem sekundene, sier Heidi Mårtensson etter sprinten under junior-VM i Bulgaria tirsdag.

Tøff dag ga tredjeplass for Lundanes

Olav Lundanes leverte et sterkt løp mandag og rykket opp til tredjeplass i sammendraget i O-Ringen.

Tilsvar på NFIF sin boikott av Skåla Opp

La Sportiva Skåla Opp har i år valgt å la bedriftsidrettslaget til Hotel Alexandra og Loen Active ha arrangøransvaret. Dette som ein reaksjon på NFIF si hasteinnføring av eingangslisens på mosjonsløp på fjorårets friidrettsting.

Lundanes jakter seier i O-Ringen

For en drøy uke siden gikk Olav Lundanes til topps under VM i orientering over mellomdistanse. Nå jakter Halden-løperen ny suksess når verdens største orienteringsarrangement, svenske O-Ringen, starter med sprint søndag kveld.

Tren i Anders Nordbergs løyper foran Night Hawk

Unike muligheter for god sommertrening for alle i hovedstadens nedslagsfelt. - Øktene ligger ute som PDF, med businessmodellen: GRATIS å laste ned, 40 kroner å bruke, forteller Night Hawk-general Anders Tiltnes til OPN.no.

Medaljeoversikt VM 2014 med 7 nasjoner

Etter VM-fiaskoen i Finland forrige sommer, var Norge igjen tilbake på de individuelle seierspaller i årets VM i orientering, som ble arrangert i Italia tidligere i juli. Men det er som man ser fortsatt et stykke opp til de aller beste nasjonene.

Damene fra Halden Skiklubb er blant de som kan se frem til en ekstra real utfordring med innføring av etappen långa dagen. Her fra klubbens suksess i en tidligere utgave av 10Mila. Foto: Erik Borg/O-boka.

Damene får "Långa Dagen" på 10Mila

- Det føles bra at vi ved 10Mila i Uppland 2015 kan tilby "långa dagen" for damene med en løypelengde på over 10 kilometer, forteller løpsleder Sören Eriksson til nettavisen OPN.no.

Frustrert NOF-president etter IOF-møter

Igjen ønsker NOF å gå i en annen retning enn IOF, men NOFs tanker får ikke flertall. Dette gjør den norske o-presidenten Einar Tommelstad svært oppgitt. - Dette er en helt håpløs måte å tildele arrangementer på, sukker han i etterkant av en av flere beslutninger hvor Norges Orienteringsforbunds tankegods var i mindretall.

Ingen pall-jubel for Norge i VM-stafetten

Med intervjuer

Nasjonene Sverige, Sveits, Frankrike og Danmark kunne smile sine bredeste smil etter å ha kapret VM-medaljer da mesterskapet avrundet med stafetter i Italia lørdag. For Norges del var det tett på to turer opp på pallen.

Olav Lundanes. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

VM-GULL til OLAV LUNDANES

Med intervju

Olav Lundanes tok fredag VM-gull på mellomdistanse i orientering etter en dramatisk avslutning på løpet.

Annika Billstam. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Svensk dundersuccé i VM

Fredag avgjordes mellomdistansen under VM i orientering i Italia. Det resulterte i svensk dundersuksess. - Helt overkligt, sier Annika Billstam.

Olav Lundanes. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

VM-BRONSE til OLAV LUNDANES

De TRE STORE tok hele seierspallen

- Jeg følte meg ikke på topp i dag, men er veldig glad for medalje på en litt tung dag, forklarer Olav Lundanes etter at han i Italia onsdag kapret nok en VM-medalje i den aller gjeveste øvelsen - LANGdistansen!

Mari Fasting. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Mari Fasting tett på VM-pallen

Italia-VM har for alvor startet

- Jeg er veldig fornøyd med plasseringen, men selve løpet var ikke helt topp. Det er veldig artig å være en del av det norske laget på en dag som denne, stråler Mari Fasting etter sitt gode løp på langdistansen i VM onsdag.

Karttegner fikk snuten på døra - flere ganger!

- Folk har nok stusset over at en mann går rundt i nabolaget på den måten, så politiet har sjekket på ham to ganger, sier Jörgen Mårtensson.

Måtte løpe VM-stafetten uten sko

- Hela loppet var en mardröm, sier den svenske toppløperen som opplevde en åpningsetappe i VM's sprintstafett få forunt.

Kjent o-løper fleiper med VM-sprinten

- Dameetappene er nå kjent, skrev en kjent o-løper til OPN.no i forkant av Mix-stafetten i VM. Deretter ga han oss en fleipete beskrivelse av postene og væskeposten.

Norge skuffet stort i VM's miksstafett

Med sitat fra landslagssjefen

De fire norske løperne, to damer og to menn, som utgjorde Norges lag i tidenes første sprintstafett i VM slet veldig i den italienske postjakta.

Gøril Rønning Sund. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

VM-debuterte med 8. plass

Med intervjuer

Gøril Rønning Sund sto for den beste norske prestasjonen på sprinten i orienterings-VM da hun løp inn til 8. plass. Blant herrene var beste nordmann nummer 12.