fjell_02_beito_nm_staf_10

DRØMMEREPRISE: KAN VI IKKE FLYTTE ETTER TIL FJELLS!

Høyaktuell kommentar fra redaktøren

Det sies det er vanskelig å få o-løpere med på løp om høsten. En av årsakene skal være at de er på sine flotte hytter i fjellet. Men, hvorfor flytter vi da ikke bare våre arrangementer opp i fjellheimen?* NB! Legg merke til leserkommentarene fra Terje Mathisen ("Dette var en god idé!") og Dag HH ("Veldig bra idé") fra april 2013 i bunnen av saken.

* Første gang publisert 9. april 2013 (over 7 år siden).


---

De fleste byer og regioner har sine fjellområder hvor mange av innbyggerne samles, spesielt i vinterferien, påskeferien og høstferien.

De to første ferieperiodene er ikke helt gunstige med tanke på orienteringsløp, av naturlige snø-årsaker, men høstferien er en ypperlig tid for postjakt i fjellet.

Når vi da vet at fjelldestinasjoner som Hovden, Oppdal, Sjusjøen, Beito, Skei med videre, samler mange o-løpere og andre friluftsfolk i hopetall i høstferien kunne det kanskje vært en idé å arrangere orienteringsløp disse stedene.

På flere av lokasjonene er det også meget gode kart etter diverse NM-arrangementer, O-festivaler, Hovedløp etc.

Kanskje mottoet kan være:

- Dersom o-løpere ikke kommer til våre høstarrangementer i og rundt byene, så flytter vi etter til fjells!

Ekstremt store blir nok ikke slike høstferieløp, men om 5-6 destinasjoner landet rundt har tilbud om høstferie-o-løp, eller o-løp i andre fine høst-weekender og hvert av disse samler i snitt 100 deltakere, så har vi aktivert 500-600 deltakere med verdens fineste sommeraktivtet - orienteringsløp!

Og hvem sier at det ikke plutselig kan kommer 250 deltakere til høstløp i fjellheimen og at 10-15 destinasjoner kan henge seg på. Ja, i så fall gir regnestykket en hyggelig bunnlinje med 2.500 til 3.750 deltakere!

Kommentar
Geir Nilsen - Redaktør OPN.no


---

FOTNOTE
Etter dette OPN-oppslaget har det blitt arrangert flere større o-begivenheter i fjellet med tildels svært god deltakelse. Nå i 2020 samler for øvrig Fjelløpet i Vinje 550 deltakere hver av helgedagene 18. og 19. juli og det tallet hadde vært langt større hadde det ikke vært for "koronataket" på maks 550 løpere. Se gjerne også hele den etterfølgende og stort sett positive og konstruktive meningsutvekslingen like nedenfor.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler