ORIENTERINGS-VM ØSTFOLD 2019 SENDES PRIMETIMEOrienterings-VM sendes «primetime»

TV-bildene fra orienterings-VM i Østfold og Norge 12. til 17. august i år sendes i beste sendetid ut til hele verden. Det har aldri skjedd tidligere i VM-historien.
 
Når verdens beste orienteringsløpere inntar Østfold for å løpe VM i orientering vil NRK sende direkte finalene 14., 16. og 17. august fra Mørk gård/Mørk golfbane i Spydeberg. Sendingene vil også gå ut til mange land. Herrestafetten fra VM i orientering lørdag 17. august vil ha målgang rett før klokken 20:30.

- Så sent har vi aldri hatt målgang under et verdensmesterskap. Det har vært NRK som har vært pådriver for sene sendetider, og dette har de andre rettighetshaverne akseptert, opplyser generalsekretær i Det internasjonale orienteringsforbundet, Tom Hollowell.

Generalsekretæren opplyser at han har hatt en runde med TV-selskapene om sendetidene for det internasjonale signalet, og tidene ble nylig besluttet.
 
Ønske fra NRK
NRK kommer i tillegg til å ha en egen nasjonal produksjon med utvidet sendetid, spesielt i etterkant av det internasjonale TV-signalet.

- Sportssendinger på sommerdager har naturlig nok færre seere. Vi har ønsket å flytte avgjørelsen av øvelsene nærmere primetime på kveldstid. Her har både arrangørene i Østfold, IOF og andre TV-stasjoner vist stor velvilje. Derfor håper vi at verdensmesterskapet i Østfold avsluttes med en like spennende herrestafett lørdag 17. august som i VM i orientering i Latvia i fjor, sier prosjektleder i NRK, Arild Andersen.
Målgang for langdistansen onsdag 14. august og for mellomdistansen fredag 16. august vil være rett før kl. 18:30.

- Vi så også på muligheten for å ha avgjørelsen på mellomdistansen i «gullrekka» fredag etter Dagsrevyen, men har forståelse for at de sist startende kan få en sportslig ulempe i skogen på grunn av endrede lysforhold. Det ønsker vi selvsagt ikke. Det vi ønsker er å vise orienteringssporten til et større publikum. Vi tror at både sendetidene og innholdet i sendingene vil fenge flere. Vi ønsker også å bidra mer inn i TV-produksjonen, og vi jobber med flere ting vi håper kan være spennende for seerne, sier Andersen.
 
Fantastisk for VM
For VM-arrangøren er det svært hyggelig at NRK vil vise orienteringssporten i beste sendetid. TV-produsent Karel Jonak fra Tsjekkia har hatt flere møter med NRK og IOF, og siste viktige befaringer og møter skjer i mai. De har alle et ønske om å skape best mulige TV-sendinger fra VM i august.

– Dette er fantastiske nyheter for VM-arrangøren. Det gir oss TV-bilder i beste sendetid ut til mange nasjoner, noe som vil bidra til større oppmerksomhet på for en stor og flott idrett.. Nå gjelder det for oss og levere kvalitet tilbake, sier daglig leder for VM i orientering, Per Bergerud.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler