Damien Renard viste solide takter under Vestfold 2-dagers 2019. Foto: Jørgen Frøyd.

Vestfold 2-dagers: Sesongåpning – Imponerende løping av Damien RenardOm ikke oppsiktsvekkende, så var det i hvert fall imponerende løping av franskmannen Damien Renard (39) under vårens sesongåpning på Østlandet.

Kongsberg-løperen vant både i Sandefjord (Østerøya) på lørdag, og under søndagens krevende mellomdistanse i Brunlanes, nærmere bestemt i Dolviskauen (NM juniorterrenget i 1999). Og det ganske suverent!

Selv om Renard er en superveteran, ryktes det om at han har gjort comeback denne sesongen, og at han sikter seg inn på en plass i den franske troppen under VM i august (WOC 2019), i Østfold.

Begge dager kom en tidligere Buskerud-løper på andreplass, nemlig Øystein Sørensen, Nydalens SK.

Finske Bodil Helgerud, Halden SK, var tilsvarende overlegen i dameklassen, med seier både lørdag og søndag. Også her ble det andreplasser på Nydalens Malin Sørensen, opprinnelig fra Sverige.

Dessverre var det bare snaue 350 deltakere søndag - under perfekte forhold ved Helgeroa, sørvest i Larvik kommune. Dette til tross for at de flittige arrangørene i Larvik O-klubb kunne lokke med et meget variert og krevende skogsterreng, en drøy kilometer fra kysten.

Det var tilsvarende 121 startende i "Prøve-NM knockoutsprint" i Stavanger, og om lag 100 løpere i klassiske Kristtornløpet på Stord. NOF har vel en utfordring om at 1 prosent av Norges befolkning skal løpe orientering i 2020...?

Vestfold 2-dagers var likevel helgens største arrangement i Norge, med totalt 760 startende lørdag og søndag. I tillegg serverte Sandefjord en liten "aperitiff" fredag kveld med nattorientering i Marum. I år var dette en del av V2D-arrangementet.

I tillegg kan det nevnes positiv oppslutning om "Småtroll" - med nærmere 100 deltakere totalt.

* Komplette resultater fra Vestfold 2-dagers


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler