Bjørnar Valstad: - Trist og pinlig

Som kjent kollapset Norges O-forbund og TV2's planlagte storsatsing på O-festivalen og World Cup 20-21 juni - ref. "Svart skjerm fra World Cup". - Det er både trist og pinlig at dette glipper, innrømmer NOFs generalsekretær, Bjørnar Valstad, overfor OPN.no.Denne saken er reprise av en artikkel fra 12. juni 2008

- Hva er årsaken til at det ikke blir TV-sending?
- En underleverandører av TV-grafikk har på et meget sent tidspunkt besluttet at de ikke kan levere nødvendig programvare. Uten nødvendig grafikk vil det ikke kunne tilbys kvalitetsmessige gode sendinger til verken TV, Web-TV eller storskjerm.

- Hva slags grafikk er det snakk om?
- Det er grafikk for å vise resultater på skjermen.

- Resultater på skjermen har vi vel hatt siden 60-tallet?
- Ja, jeg synes også dette høres litt merkelig ut, men saken er den at det grensesnittet som skal være mellom tidtakersystemet vi bruker i orientering og den presentasjonen som skulle gjøres i TV-bildet manglet. Underleverandøren av nødvendig programvare har meldt at de ikke har mulighet til å gjøre dette ferdig i tide. Det er søkt etter løsninger både innenfor og utenfor landets grenser.

- Men det er jo ikke mere enn 10 dager siden dere gikk ut med pressemelding om at det skulle bli levende bilder fra O-festivalen og World Cup.
- Det er både trist og pinlig at dette glipper nå. Spesielt siden det er så kort tid siden vi gikk ut med at det skulle blir sending. Den siste tiden har vi gått fra skanse til skanse helt til vi stod igjen med en miniversjon, men til slutt måtte vi droppe den også. Å bruke store økonomiske midler på en løsning som ikke med sikkerhet vil gi et kvalitetsmessig løft for arrangementet ansees som lite formålstjenlig. Derfor tok vi valget om å avslutte arbeidet med sendingene.

- Hva blir den økonomiske smellen?
- Det er brukt minimalt med rene kroner. Både hos NOF og hos arrangørene er det derimot mange som har jobbet hardt for å få dette til.

- Søksmål?
Økonomisk må vi gå inn i samtaler, men per nå er det ikke snakk om noe søksmål. Det er ingenting mellom TV2 og NOF som har skåret seg.

- Er det riktig å konkludere med at NOFs TV-prosjekt har vært en fiasko?
- Vi har ikke kommet ditt vi vil, og vi kan vel si at prosjektet står i stampe. Det er ingen lett jobb å komme i TV-posisjon, og for oss er det en utfordring at det er så få i TV-selskapene som kjenner orienteringsidretten skikkelig.

- Veien videre?
NOFs Ting er klare på at vi skal jobbe for å komme i TV-ruta. Og det er dette styret og administrasjonen jobber for å få til. Det er en medierevolusjon på gang, og bare om noen få år vil det være et sug etter stoff fra TV-selskapene i forhold til å fylle opp sine stadig bredere sendeflater. Allikevel kan det også hendet at vi så smått bør starte opp med bygging av egen kompetanse på området. Litt som Svenske Orienteringsförbundet har gjort med sine web-TV innslag og korte bidrag til nyhetsseindinger. Mulig at det å satse på et slikt løp parallelt med det eksisterende løpet kan være en smart vei å gå fremover.

- Blir det TV-sendinger fra VM i Trondheim om 2 år?
Ja, noe annet er helt utenkelig og vil rett og slett nærmest være en katastrofe. Hele VM-konseptet i 2010 er bygget opp rundt TV-sendiger fra et kompakt og urbant mesterskap. Det er derfor Trondheim ble tildelt VM, avrunder Bjørnar Valstad.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler