Savner både generalsekretær og president

Man kan lett tenke at veien fra forbundskontorene på Ullevål Stadion og ut til grasrotas første massemønstring for sesongen i Lørdagskjappen ved Hobøl blir for lang. Tross alt er det en kjøretur på cirka 45 minutter.Som godt kjent ute i o-bevegelsen gjemmer både generalsekretær Bjørnar Valstad og NOF-presidenten Einar Tommelstad seg for nettavisen Orientering på nett - OPN.no. Kritisk media skal visst være farlige greier.

Men det ser også ut til at de skjuler seg for grasrota - dere vet det folkedypet av ildsjeler, frivillighet og dugnadsvilje som gjennom 30% arrangørskatt og 43% løpsavgift finansierer store summer av nevnte herrers feilvalg.

For de står i hvert fall ikke oppført i startlista til lørdagens løp, Lørdagskjappen, et arrangement som samler 1.400 deltakere og med det er blant Norges aller største løp, og som også relativt sett bidrar med enormt av kroner inn til fellesskapskassa.

Nå kan det være enkle forklaringen på uteblivelsen fra startlista både for generalsekretær Valstad og president Tommelstad. Kanskje de faktisk skal til Lørdagskjappen, men velger å ikke delta i konkurransene selv, eventuelt at de har planer om å ta med seg det gode tilbudet i form av direkteklasser.

Men det kan også være slik at det er sørlige breddegraders sol og varme lenger ned i Europa som frister fremfor omgang med det norske grunnfjellet innenfor o-bevegelsen, eller at det rett og slett er tilbakelente dager i påskefjellet som lokker mer enn samvære med grasrota.

I så fall, om sistnenvte aspekter er tilfellet, da må vi tillate oss å undre i takt med ildsjelen fra en av osloklubbene som OPN.no pratet med sist høst.

- Hvem er egentlig han Tommelstad, han er jo aldri å se noe sted!

Om vi da også tar med at han heller ikke svarer på henvendelser, samtidig som han hetser skiorienterere med videre, ja da er det lett å la seg friste til en konklusjon om at o-sporten har 2 "fine" år foran seg, med den nylig gjenvalgte presidenten som frontfigur.

Kommentar Geir Nilsen
Redaktør OPN.no


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler