Mari Fasting og Emil Wingstedt, 2 av de 25 Halden-løperne som sikret seier i 25manna lørdag. Foto: Claes-Tommy Herland.

HALDEN TIL TOPPS I 25MANNA

- Jeg hadde føringen fra tredje post, men tapte litt på et litt guffent strekk med mye grønt. Men jeg «holdt i» orienteringen, sier Mari Fasting etter at hun som ankerkvinne løp Halden inn til seier i 25manna lørdag.

MILITÆRT STAFETT-VM - NY SVAK INNSATS AV NORGES STYRKER

Resultatmessig har det ikke vært noe å rope hurra for med tanke på Norges prestasjoner under Militært VM på den andre siden av jorda, helt borte i Sør-Korea. Lørdag avrundet mesterskapet for den store norske troppen med stafetter, og nok en gang ble det bekreftet at bredden i norsk eliteorientering har forsvunnet i storklubbenes støvsuging og nedprioritering av talentutvikling, forbundsbyråkrati og sentrale feilvalg. For resultater lyver ikke:

HÅGÅRD OG SKOGEDAL BEST I EIKERNATTA

Unge Maiken Økern Hågård fra Stjørdals-Blink Orientering og veteranen Pål Skogedal, hjemmehørende i Asker Skiklubb, var best i Eikernatta i Buskerud fredag kveld.

LAGKONKURRANSE MILITÆRT VM: NORGES MENN SLÅTT AV POLEN - NORGES DAMER BAK BRASIL

Så langt under Militært VM i orientering i Sør-Korea har det ikke helt gått Norges vei. Våre tapre soldater yter forhåpentligvis alt de makter, men da regnskapet skulle gjøres opp torsdag ettermiddag viste det at langt mindre kjente nasjoner innen skogens idrett satte Norge på plass: Hele resultatlista kvinner og menn:

VM MILITÆRT - LANGDISTANSE - BESTE NORSKE NUMMER 18 OG 23

Torsdag fortsatte Militært VM i Sør-Korea med langdistanser. Den store norske troppen nådde dessverre ikke helt opp ved denne korsvei. Komplette resultater:

NOF PÅFØRER PRE-O UNØDVENDIGE KOSTNADER

Nettavisen OPN.no har mottatt et hjertesukk:

Anders Nordberg. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

ANDERS NORDBERG SUVEREN I HARRY LAGERTS NATTCUP

De siste dagene har Anders Nordberg bygget kapasitet og løpsstyrke gjennom deltakelse i flere terrengløp. I nattemørket onsdag kveld, tilbake til orienteringen og "de dype skoger", toppet skiensmannen Harry Lagerts Nattcup sitt 2. løp for sesongen, om vi ser bort fra bonusløpet. 200 løpere deltok i arrangementet i regi av ildsjeler i hovedstaden og Nordberg vant klart. Øvrige vinnere var Kasper Fosser fra Heming Orientering og Sander Arntzen som løper for Asker SK. Det var også en egen rekruttklasse, den ga seier til arrangørenes egen Marie Saugestad.

TRAFIKKEN HAR TREDOBLET SEG PÅ 2 ÅR

Internett vokser og vokser, og noen nettaviser og digitale mediehus er gjennom mye godt og attraktivt innhold, som treffer leserne, med på denne veksten. På dette nettstedet har trafikken tredoblet seg på bare 2 år, og har et daglig snitt på over 22.000 besøk:

MILITÆRT VM I SØR-KORA MED 11 NORSKE LØPERE PÅ MELLOMDISTANSEN ONSDAG - SLIK ENDTE DET

Turen til Militært VM i Sør-Korea har fått mange norske orienteringsløpere til å spisse piggene i o-skoa, hele 11 stykker er på turen bortover. Onsdag løp de mellomdistanse mot flere av verdens beste løpere. Hvordan det gikk, det ser du i sin helhet her:

Annika Billstam fosser inn til totalseier i Nordic Orienteering Tour et tidligere år. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

NÅ TAKKER ANNIKA BILLSTAM FOR SEG

- Jag är nöjd med det jag uppnått, forteller Annika Billstam til nettavisen OPN.no.

ANDERS NORDBERG PÅ PALLEN I MOTBAKKELØP TIRSDAG KVELD

Anders Nordberg løp tirsdag et 5,7 km langt motbakkeløp i hovedstadens skoger. Det resulterte i plass på seierspallen.

TAMT AV NORGE MEN GODT LEVERT AV EKROLL JAHREN OG DÆHLI I VERDENSCUPENS MIKSSTAFETT

Både Silje Ekroll Jahren og Magne Dæhli gjorde sakene sine svært så bra under verdenscupfinalens miksstafett i Sveits søndag. Men Norge som helhet fikk en tam avslutning på WC-weekenden som startet så bra med 3 pallplasser fredag - Alt om miksstafetten får du her:

ÄLGDREVETS MELLOMDIST SAMLET OVER 700

Et sug etter orientering mens høsten er på det vakreste, dette skapte relativt stor o-fest i de svenske skoger i søndagens mellomdistanse under Älgdrevet O-weekend.

SVINGHEIM OG DALBY GODT MED I MOTBAKKELØPET RÅNÅSEN OPP

På trivelige Hadeland deltok de trivelige orienteringsløperne Magnus Svingheim og Kristian Dalby i Rånåsen Opp. Slik gikk deres 6,5 km lange og 565 høydemeter bratte solskinnstur:

GOD UTTELLING FOR ARRANGØRKLUBBEN I HU & HEI

Den 30 km lange kraftprøven Hu & Hei ble gjennomført i Trondheim lørdag. Arrangørens egne løpere bet godt fra seg. Komplette resultater:

PALLPLASSER MANGLET I VERDENSCUPENS MELLOMFINALE

Lørdagens mellomdistanser under verdenscupfinalen i Arosa i Sveits ga ikke de samme norske jubelscenene som hva seier og totalt 3 pallplasser gjorde fredag. Allikevel er det gode grunner til å se på resultatlistene:

ANDERS NORDBERG VANT SKAGERAKLØPET

Anders Nordberg, flasket opp i Skiens OK, var lørdag suverent best i det 10 km lange terrengløpet Skagerakløpet.

ÄLGDREVET SATTE FARGE PÅ HØSTSKOGEN LØRDAG

En klassiker som mange av dagens norske veteraner reiste til i et større antall i yngre år. Lørdag var det klart for dag 1 av 2 under Älgdrevets o-weekend i de svenske skoger.

FURUGAMPEN MED SEIER TIL LONE OG MARIUS

De begge vant med 2 minutters margin i Furugampen ved Hamar lørdag.

WINGSTEDT PÅ PALLEN I MOTBAKKELØP

40-åringen Emil Wingstedt holder, som faste lesere av nettavisen OPN.no er godt kjent med, fortsatt solid nivå. Lørdag ble det pallplass i et motbakkeløp.

SNUSKELØPET VUNNET AV AUKRUST OSMOEN

Som oppvarming til kraftprøven Hu & Hei lørdag ble det seier til Jon Aukrust Osmoen fra Østerdalen i Snuskeløpet sent fredag. Han vant med 8 sekunders margin.

HAUSKEN TILBAKE PÅ TOPP - 7 ÅR SIDEN SIST

Fullstendig utklassing var resultatet da Anne Margrethe Hausken Nordberg fikk jackpot på høy høyde i Sveits under finalen i verdenscupen. Se hva hun selv mener om suksessen:

SEIERSPALL FOR WC-GUTTA PÅ 12,5 KM

Carl Waaler Kaas og Olav Lundanes har begge VM-gull i kofferten. I Sveits var de på samme pall etter å ha klatret over 700 høydemeter på 2000 meters høyde. Se hva Carl sa etter målgang:

KJEDELIG FOR FASTING I WORLD CUP

Pallkandidaten Mari Fasting mister fredagens langdistanse.

post_07

ÅPENT SPØRSMÅL TIL NTNUI

Hva er startkontingenten i Hu & Hei?

MATHILDE OG MARTIN HØYT OPPE I TERRENGLØP

En rett bak seier og en tett på pallen, dette var fasiten for deler av Frol ILs solide stall, nå i form av Mathilde Rundhaug og Martin Vister, i et populært terrengløp i Trondheim onsdag kveld.

UNG O-LØPER: - BRA Å FÅ LITT VEIVALGSTRENING

Kart, løype, veivalg og refleksjoner.

SEKUNDSTRID DA ANDERS NORDBERG VANT BONUSLØP I HARRY LAGERTS NATTCUP

Ildsjeler i hovedstaden sørget onsdag kveld for gjennomføringen av Harry Lagerts Nattcup sitt bonusløp som gikk ved Låkeberget, i "Gautesteinmarka". I flere av løypeklassene var det trangt i øvre del av resultatlista.

Illustrasjonsbilde fra samlingsplassen for Holleia Høstløp 2013. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

AVGIFTEN HAR SYNLIGE MOTSTANDERE

Kommentar

Takk til Eidsvoll OL som gjør avgiftsmotstanden synlig. Splitt et løp i to, og vips kan dere arrangere for kr. 70 uten å få telefon fra futen.

STERK ESKIL KINNEBERG PÅ MELLOMDISTANSEN UNDER EUROMEETING

Det var langt mellom de norske lyspunktene under Euromeeting fredag til søndag, men på avslutningsdagen knallet Esikl Kinneberg fra den svenske klubben IFK Göteborg til på mellomdistansen. Ingjerd Myhre, også med svensk klubbtilhørighet i Järla, viste lovende takter.

BJØRN EKEBERG MOT PETTER NORTHUG

6 km motbakkeløp ble først og fremst et oppgjør mellom Bjørn Ekeberg og Petter Northug.

EUROMEETING: TØFF LANGDISTANSE FOR NORGES SENIORER

10 og 15 km var hva som ventet da Euromeeting rullet videre i Estland med langdistanser lørdag. Som vi så ofte ser var det Sveits og Sverige i topp, mens Norges tropp har en del ting å jobbe med foran neste sesong. Viktige stikkord er løpskapasitet og større fart i kroppen.

FINN SKEDSMOS MINNELØP MED 2 X NIPEN

Langdistanseløpet Finn Skedsmos Minneløp fant sted i det spennende terrenget fra sommerens Had-O-Land. Raskest av samtlige i den lengste løypa var 2 blad fra Nipen-familien vi kjenner fra IL Tyrving.

OSLOS BRATTESTE: STERKE O-LØPERE PÅ 2., 4. OG 5. PLASS

Oslos Bratteste arrangeres av orienteringsløperne som har samlet seg i Slevik IL, men også på resultatlista er det mange O-løpere, også høyt oppe i toppsjiktet i løpet som gikk lørdag ettermiddag:

EUROMEETING: KINNEBERG OM SITT SPRINTLØP

9. og 13. plass ble de beste norske resultatene blant henholdsvis damer og herrer da Euromeeting innledet med sprint i Estland fredag. Dette sier Eskil Kinneberg om eget løp:

FOSSUM CHALLENGE AVLYST - ARRANGØRSKATTEN PÅ 30 % ØDELEGGER FOR O-SPORTEN

Kommentar

I helgen skulle Fossum Challenge vært arrangert. Med 30 prosent arrangørskatt er det vanskelig å få fart på sakene, selv i folkerike Oslo og Akershus (eller egentlig spesielt der og naturlig nok der). Fossum Challenge 2015 er avlyst. LES HVORFOR:

BRÅTESTEN - STERKT AV TOMAS EIDSMO

Veteranen Tomas Eidsmo fra Freidig Orientering ble torsdag kveld klassevinner i Bråtesten og leverte en sluttid som holdt bra i forhold til langt yngre og hardtsatsende konkurrenter fra både langrenn og friidrett.

Finnemarka Vårløp 2013 i regi av Viul OK Kartlofferne. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

HVOR MANGE PROTESTLØP TRENGER VI?

Kommentar

Underforstått: Hvor mange protestløp må til før alle forstår at løpsavgiften påvirker o-sporten?

ANDERS NORDBERG BEST I HARRY LAGERTS NATTCUP

Skiensmannen Anders Nordberg løp klart raskest da Harry Lagerts Nattcup, et mangeårig arrangement bygget opp av et knippe ildsjeler og veteraner fra Oslo, innledet med høstens første løp i nattemørket onsdag kveld. 160 løpere var samlet til dyst, slik endte det hele:

KJEMPESPREKKEN VUNNET PÅ 3 TIMER OG 8 MINUTTER

Langt og hardt men orienteringsløpere gir seg ikke, ei heller i det klassiske langløpet Kjempesprekken som gikk i hovedstadens marker i helgen.

15 KM UNNAGJORT I TUNEVANNET RUNDT

Sarpsborg huset søndag orienteringsløpet Tunevannet Rundt. Slik endte det hele:

BJØRN EKEBERG SUVEREN PÅ ØSTERØYA

IL Tyrvings Bjørn Ekeberg stormet rundt den 10 km lange løypa i Østerøya Rundt i Sandefjord søndag på en tid konkurrentene måtte se langt etter. Kristine Fjeldbo var en like hard nøtt i damenes langløype.

KJENTE O-LØPERE LANGT FREMME I CHALLENGE40

I samtlige av klassene herrer, kvinner og mix finner vi kjente norske orienteringsnavn på seierspallen under Challenge40 denne helgen.

NM-GULL TIL BYÅSEN IL OG HALDEN SK

Juniorenes NM-stafett på Romerike i Akershus er akkurat fullendt. Den ga maksimal uttelling for Halden SK og Fossum IF

TONE WIGEMYR PÅ PALLEN I MOTBAKKELØP

Tone Wigemyr sikret seg i helgen pallplass i et 4,1 km langt og 300 høydemeter bratt motbakkeløp.

HAGA TOPPSAK PÅ NETT SØNDAG

- Haga er ikke bare i norgeseliten med ski på beina, han er også en dyktig orienteringsløper. I sommer har det ikke blitt så mange konkurranser, står det å lese i hovedoppslaget på nett søndag, et intervju med supertalentet Haga som allerede har satt fotavtrykk i verdenstoppen.

OVER SKAUEN - DISSE LØYPENE MÅ DERE SE

Eikergutten Øystein Sørensen og Askers Pål Skogedal på topp i langløypa over 15,4 km, mens unge Sander Arntzen fra Asker SK tok hånd om den korte varianten som målte 9,3 km. Sjekk ut begge løypene som gikk på kartet fra NM Ultralang og ha i bakhodet at alle myrer var som å løpe på gjennombløte svamper etter en regntung september.

NORGESCUPFINALER: KAAS OG FASTING BEST

Bækkelagets Carl Waaler Kaas og Mari Fasting fra Halden SK tok hver sin solide seier da norgescupen i orientering hadde sin avslutning på Jessheim lørdag. Klasser for både senior og junior, samt også innlagt O-Idol for noen utvalgte ungdomsløpere. Alle resultater byr vi på også her: