HER TAR DE 100 POSTER I ET JAFS

O-sporten i Estland bærer preg av det norsk orientering hadde i gullåra; stor motivasjon, masse iver, en nøktern holdning i bunn, masse raushet og lite byråkrati. Nylig arrangerte de Tallinn O-Week på flott vis. Blant go'bitene de leverte var en postjakt hvor 100 o-skjermer skulle felles.

MARI OM HVORDAN O-SPORTEN KAN VOKSE

- Det er flott med tilbud til barn og unge, men de har mange idrettstilbud og de fleste slutter uansett når de blir «store». Massene i dagens trimbølge er de voksne mosjonistene, men de skal nok være spesielt interessert for å komme seg inn i norsk orientering. - At man kunne delta i noen løp uten å være medlem i en klubb – som «privat» slik man kan i andre mosjonskonkurranser, er blant aspektene som fremheves:

VM-LØPERNE SKAL FÅ ET BILDE

Fra mandag til søndag, pluss start i distriktsmesterskapet.

Det handler om AEROB KAPASITET

- Aerob kapasitet er det som er det viktigste for samtlige, men alle har ulike forbedringsområder. Dette gir ulike prioriteringsområder som gjenspeiles i periodeplanene til hver enkelt utøver.

Tove Lillebråten i Tormod Skilag og Kåre Odde i Garmo IL arrangerer Myggklasken. Dette er grasrota, som jobber dugnad og finansierer sentrale forbundsoppgaver med løpsavgift. Den totale meningsløshet, mener artikkelforfatteren. Foto: Hans L. Werp.

”Pengene skulle risle med over idrettslagene”, sa Skaset

Kommentar

- Man blir lei, for systemet er så meningsløst. Demotiverende rett og slett.

SVERIGE HAR TATT UT 11 LØPERE

- De får beskedet nu så vet de vad de ska ladda för, lyder meldingen.

Anne Margrethe Hausken. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

NM-GULL TIL HAUSKEN NORDBERG OG LUNDANES

- Vi har mye å glede oss over i avslutningen av året sesong, sa landslagstrener Kenneth Buck etter NM Ultra i Hønefoss lørdag.

 

VELDIG NÆR VM-MEDALJE FOR KVÅLE

25 sekunder unna VM-gull, bronsen mistet med bare 5 sekunder.

MASSE PENGER TIL ORIENTERINGSLØPERE

6 unge o-løpere fra samme ressurssterke klubb har i sommer blitt belønnet med skilling. - Det er bare utøvere som er på høyt nasjonalt nivå og har betydelige utgifter ved utøvelse av idretten som blir tildelt stipend, heter det i dette som er nok en bekreftelse på at o-sporten har blitt unødvendig kostbar, og at det dessverre er blitt slik også innenfor skogens idrett at ikke alle unge håpefulle får samme muligheter.

ODDA 2-DAGERS - SUVERENE VINNERE UNDER FINALEDAGEN

Løperne som toppet seniorklassene under dag 2 av Odda 2-dagers søndag var i en helt egen klasse.

NORD-NORSK MESTERSKAP - STAFETT

Suksess for IL BUL-Tromsø, Bodø og Omegn IF Orientering, Alta OL og Nordreisa IL.

HANNE SANDSTAD BEST OVER 7,8 KM - LØPER FRA FROL TOPPET 11,5 KM

Løpere fra Freidig og Frol var på nytt aller best i Trøndelag da det søndag ble arrangert orienteringsløp like sør for Trondheim.

FULL FART I DRAMMENSLØPET FOR 400 DELTAGERE

Drammen i Buskerud var søndag sentrum for Østlandets orienteringsløpere.

5000 KRONER TIL LARS SKJESET - SMADRET KONKURRENTENE

Lars Sandstad Skjeset er rask med kart og kompass, men løperen fra Frol IL vet også å bite fra seg selv om det bare er merka løype som skal følges

ODDA 2-DAGERS - FØRSTE DAG UNNAGJORT LISBETH OG PER VANT

Oppstartsdagen av Odda 2-dagers hadde 17 løpere i damenes hovedklasse og 27 blant herrene. Vinnertidene var på 22:41 og 26:24.

NIGHT HAWK - HALDEN + HALDEN VANT - STOR OG FYLDIG INTERVJUSAK

Elitemaskinen Halden Skiklubb var ikke å stoppe under Night Hawk i Asker i Akershus fredag kveld og utover lørdagen. De sopte hjem seieren både blant damer og herrer. Dette sier løpere som Hausken, Lundanes og Dæhli etter duellene:

NY SEIER TIL GJERMUND URSET I NORD-NORSK MESTERSKAP - NÅ PÅ LANGDISTANSEN

BUL-Tromsøs evighetsmaskin, Gjermund Urset, stormet gjennom langdistansen under Nord-Norsk mesterskap i Alta lørdag på en tid som ga ham en hyggelig seier i den 10,3 km lange løypa.

GJERMUND URSET BEST I NORD-NORSK MESTERSKAP

Fredag kveld toppet evigunge Gjermund Urset fra BUL-Tromsø første dag av Nord-Norsk mesterskap i Alta.

NIGHT HAWK - FØLG INNSPURTEN LIVE

Utover dagen på lørdag, ved Asker i Akershus, avgjøres de spennende duellene i orienteringsfesten Night Hawk - Følg alt live i sanntid:

NETTOPPSLAG OM NIGHT HAWK

- Det blir utfordrende orientering, en sosial- og prestisjefull stafett, med fokus på å lage en kvalitetskonkurranse til ære for o-idretten, heter det fra Night Hawk organisasjonen i dette web-oppslaget:

O-SPORTENS GULLHÅP ER PLUKKET UT

Norges Orienteringsforbund har gått runden og satt opp disse 23 navnene:

RUN FOR KREFTSYKE HANNAH FRA AUSTRALIA SOM VAR MED PÅ JUNIOR-VM PÅ RAULAND

Hannah who competed in Norway as part of our National JWOC team this year has a very tough 12 months ahead, having being diagnosed with a Sarcoma Cancer growth at the base of her spine. https://gallery.mailchimp.com/40db62bf488629c8e277c855c/files/Run_For_Hannah.pdf

DYKTIGE NIGHT HAWK GIR O-SPORTEN GOD REKLAME

Night Hawk-gjengen jobber på for skogens idrett og da i første omgang for den klassiske dagoirenteringen, samt også den råtøffe nattorienteringen. Torsdag morgen, noen minutter over 7, var de på plass i radio hos NRK P1 Østlandsendingen i et meget bra innslag, og naturlig nok har de også synliggjort sin deltagelse i sosiale medier som Instagram med emneknaggen #orientering.

34 LAG DISKET - 62 LAG GODKJENT I FORBUNDETS UNGDOMSMESTERSKAP

Kommentar

Fritt og kreativt sitert:
Norges Orienteringsforbund: "- Vi må gi barn og ungdom mestringsfølelse og gode opplevelser". 
Norges Orienteringsforbund: "- Vi arrangerer kretsstafetten i Hovedløpet som sprintstafett, slik at 34 lag havner i diskfeller og følgelig 136 ungdommer opplever at laget deres blir disket fra ungdommenes mesterskap".

KRETSSTAFETTEN I HOVEDLØPET UNNAGJORT

Vinnerlaget var 40 sekunder foran nummer 2, deretter 27 sekunder til laget på 3. plass, da Hovedløpets kretsstafett ble unnagjort i Larvik onsdag. Hele resultatlista med lagoppstillinger og etappetider følger:

KENNETH BUCH (LANDSLAGSSJEFEN) OPPSUMMERER

Selvfølgelig skal vi kjempe om å være verdens beste orienteringsnasjon.

HAUSKEN GIR SEG IKKE

Verken alder eller nye verdensborgere setter hindringer i veien for ustoppelige Anne Margrethe Hausken Nordberg. - Det er klart jeg har lyst til å gjøre det bra om alt går på skinner, sier hun i denne nettsaken:

HOVEDLØPET LANGDISTANSE - DISSE TOPP 6

Den gjeve langdistansen i Hovedløpet ble unnagjort ved Larvik søndag. Her har du de 6 beste i alle klasser servert rett på et gullfat:

ENDRER O-VM: IOF TREKKER GATEORIENTERINGEN UT AV ORIENTERINGS-VM OG INNFØRER VM ANNETHVERT ÅR

Inntreden av VM i orientering hvert år, samt innføring av gateorientering som øvelser innlagt i O-VM har vært svært kostnadsdrivende for både arrangører og deltakere, samt at tilgangen på nye vertskap har skrumpet inn. Som opprydding blant nasjonale og internasjonale feilvalg de siste tiårene tar nå IOF et meget fornuftig grep og skiller gateorienteringen ut til sitt eget "Sprint-VM" (som de i neste omgang bør vri over til sprint i skog, fremfor blant asfalt og betong). Samtidig får skogens idrett, orienteringen, igjen sitt eget rendyrkede VM i Orientering, og da i en turnus over 2 år.

JON ANDERS BORDAL KLASSEVINNER I GÅSBU MYR & MOTE

Han har edelt metall fra NM i orientering, lørdag viste Jon Anders Bordal at han fortsatt behersker kunsten å løpe i tungt terreng under løpet Gåsbu Myr & Mote.

ORIENTERINGSLØPER KLART STERKEST I OSLO TRIATHLON

Etter at den olympiske distansen i Oslo Triathlon var tilbakelagt lørdag kunne en orienteringsløper feire en solid seier med over 2 minutters margin.

HOVEDLØPET I SPRINT - SJEKK UT DE 6 BESTE

Larvik OK står som vertskap og nisjekanaler på nett sørger for synliggjøring i media når ungdommene har sitt nasjonale mesterskap i orientering. Lørdag var sprint den øvelsen 14- til 16-åringene skulle gjennom. Slik ser blomstersermonien ut for de 6 klassene

Emilie Westli Andersen i Fanaråken Opp

Orienteringsløperen Emilie Westli Andersen fra Løten O-lag bygget lørdag kapasitet gjennom å stille til start i kraftprøven Fanaråken Opp - 8,4 km og 1200 høydemeter.

Kinneberg og Weltzien løp fra alle i Sjusjøløpet

Hva gjør man når o-sportens terminliste er tom en flott august-weekend, jo, man skifter idrett og slenger seg med i et annet forbunds aktiviteter. Etter 23,5 km i terrengløpet Sjusjøløpet lørdag, tronet o-kanonene Eskil Kinneberg og Audun Weltzien suverent på topp.

Elisabeth Ingvaldsen i pallkampen under Sjusjøløpet

Den tidligere landslagsløperen i orientering, Elisabeth Ingvaldsen, markerte seg i det 10,5 km lange terrengløpet Sjusjøløpet lørdag:

LIVE DIREKTE LØRDAG: HOVEDLØPET SPRINT

Ungdommenes mesterskap for alderen 14, 15 og 16 år (13-åringene holdes fortsatt utenfor) arrangeres i år av Larvik Orienteringsklubb i Vestfold. Lørdag står sprinten på programmet, og du følger den live her:

UNGDOMMENS 10MILA - FØLG STAFETTEN LIVE

I svenske Karlsborg utkjempes i skrivende øyeblikk dueller i U10mila, eller Ungdommens Tiomila om man vil. Arrangørene har satt opp LIVE-tjeneste:

Olav Lundanes. Foto: Norges Orienteringsforbund.

BRONSE TIL OLAV LUNDANES PÅ VM'S LANGDISTANSE

Langdistansen under verdensmesterskapet i orientering fredag endte med bronsemedalje til Olav Lundanes. Les medaljeintervjuet:

Mari Fasting. Foto: Norges Orienteringsforbund.

MARI FASTING INN TIL VM-SØLV PÅ LANGDISTANSEN

Mari Fasting fikk uttelling for mange års jobb da hun løp inn til sølvmedalje på langdistansen under VM i Skottland fredag. - Det er dette jeg har jobbet for i 10 år, sier hun i dette sølvintervjuet:

VM LANGDISTANSE - FØLG DEN LIVE FREDAG

Fredag er det klart for langdistanse under VM i orientering i skotske Inverness. Du følger den live her:

VM-STAFETT HERRER: GUTTA PLUKKET OGSÅ SØLV FRA MEDALJETREET

Det er bare å la sambarytmene rulle over landet, for den norske herretrioen fulgte opp damens gode prestasjon med å innkassere samme valør i VM-stafetten onsdag kveld.

VM-STAFETT DAMER: NORSK SØLVMEDALJE

Norges damer innfridde under VM-stafetten i Inverness i Skottland onsdag kveld.

VM-LIVE - SLIPP ALT DU HAR I HENDENE - I DAG ER DET VM-STAFETT

Onsdag byr på stafetter under verdensmesterskapet i Skottland og Inverness. Lagoppstillingene ble publisert tirsdag kveld (se nyheten nedenfor), og i dag skal altså VM's stafettmedaljer i orientering deles ut - du følger det hele live:

O-VM: DETTE ER NORGES STAFETTLAG

Onsdag løpes stafetten under VM i orientering i Inverness i Skottland. Slik mønstrer Norge sine 2 stafettlag:

Magne Dæhli. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

MAGNE DÆHLI MED STERKT LØP PÅ VM'S MELLOMDISTANSE

Det var ikke mange sekundene som skilte løperne i øvre del av resultatlista under O-VM i skotske Inverness tirsdag. Øvelsen var mellomdistanse og Magne Dæhli var tett på pallen etter endt løp.

Mari Fasting. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

VM MELLOMDISTANSE: MARI FASTING LENGST FREMME

VM-gullet gikk til Sverige, deretter fulgte en løper fra Finland og så ei ny svensk jente. Noen hakk lenger ut i lista finner vi Mari Fasting som Norges beste kort da tirsdagens mellomdistanse under VM i Skottland og Inverness var overstått.

VM MELLOMDISTANSE - FØLG DEN LIVE TIRSDAG

Oppvarmingsøvelsene (gateorienteringen) under VM i orientering i skotske Inverness er unnagjort. Tirsdag begynner showet for alvor med mellomdistanse. Du følger den live her:

Silje Ekroll Jahren. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

VM-SPRINTEN: SILJE EKROLL JAHREN NÅDDE MÅLET

Søndag ble VM-sølvet under sprintstafetten dagen i forveien erstattet av et stort mageplask for den norske troppen i Inverness i Skottland på den individuelle sprinten, men en norsk løper innfridde:  – Jeg hadde mål om topp 10, uttalte Silje Ekroll Jahren etter målgang. Det målet var hun godt innenfor:

NORSEMAN TRIATHLON MED TORBEN WENDLER

Torben Wendler er trener for utviklingsgruppa til Norges Orienteringsforbund, men lørdag lot han kart og kompass ligge i fred, og deltok på imponerende vis i Isklar Norseman Xtreme Triathlon - Slik gikk det