Bjørn Ekeberg. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Bjørn Ekeberg. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Norwegian Spring og norgescupstart med Bjørn Ekeberg i favorittsjiktet

- Jeg trener bra om dagen, så det er ikke snakk om noen formtopp inn mot helgens konkurranser, men likevel har jeg selvfølgelig lyst til å kjempe om seieren når jeg deltar, sier Bjørn Ekeberg foran helgens norgescupåpning i orientering under Norwegian Spring i Halden. Allerede har han satt den øvrige norgeseliten på plass ved flere anledninger i år.




Prater om god gjennomføring - løper for pallplass

Ekeberg gleder seg til helgens norgescupstart.
 

Bjørn Ekeberg viste solid vårform Palmehelgen med dobbeltseier under Lørdagskjappen og Smaaleneneløpet. Da var EM-løperne opptatt i Portugal, men Tyrving-løperen har klare ambisjoner også til helgen, når startfeltet er mer merittert.

- Målet er å gjøre gode løp, og da regner jeg med at jeg også kan kjempe i toppen, sier han og fortsetter.

- Det er kvalitetskonkurranser til helgen i Halden, og da er det viktig å få til gode tekniske gjennomføringer, først og fremst. Når i tillegg formen er god, tror jeg det kan bli moro.

Landslagsløperen gleder seg med andre ord stort til norgescupstarten, men med verdenscup og VM lenger fremme er det viktig å opprettholde treningen.

- Jeg trener bra om dagen, så det er ikke snakk om noen formtopp inn mot helgens konkurranser, men likevel har jeg selvfølgelig lyst til å kjempe om seieren når jeg deltar.

Ekeberg, som i utgangspunktet har signalisert en satsing mot sprint og mellomdistanse i år, gjør fort også dette valget i helgen. I tilfelle går søndagens langdistanse uten ham på start.

- Jeg synes kan være bra å få lagt inn noe trening også mellom alle konkurransene som kommer de neste ukene, begrunner han.

Men likevel kan han klare to nye seire i Østfold.

- Jeg fokuserer mest på gode gjennomføringer. For meg er det viktigst, sier han selv kledelig beskjedent med blikket frem mot helgens norgescupstart.

Landslagskollega Tone Wigemyr har også blikk, oppmerksomhet og fokus på grensebyen Halden og Norwegian Spring.

- Jeg gleder meg kjempemasse, sier hun med tanke på det som venter.

Etter en vinter med mye sykdom og mange treningsavbrekk ble det «bare» sprint og mellomdistanse på jenta fra Sørlandet under EM i Portugal.

Under Norwegian Spring snur hun litt på flisa; sprint byttes med langdistanse. Da blir det for Wigemyr en dobbel med mellomdistanse og langdistanse.

- Jeg er tilbake der jeg trives best. I skogen, sier hun selv og fortsetter.

- Det blir gøy å konkurrerer i realt norsk skogsterreng, noe som passer meg bra. Her er det ikke noe hokus-pokus.

Da er også jenta fra Kristiansand klar på ambisjonene.

- Resultatmessig vil jeg gjerne på pallen. Men det er noe ikke jeg kan styre. Jeg jobber med gjennomføring av løpene, og hvis jeg klarer å gjenkjenne «faresignalene» på når jeg er i ferd med å miste fokus, for deretter å hente meg inn igjen er jeg fornøyd med helgen.

For å komme dit trekker løperen fra Bækkelagets SK en godbit av en treningsøkt fra arkivet for generalprøven torsdag kveld.

- Under den siste tekniske økten på torsdag blir det viktig å jobbe slik jeg skal i helgen. Det betyr å lese mye kart. Etter hvert har jeg skjønt at der ligger kjernen i en god prestasjon.

En annen som vet hva som skal til for å prestere på toppnivå er landslagskollega Heidi Østlid Bagstevold. Også Bagstevold har en vinter med skadeproblem baks seg, noe som resulterte i at det bare ble sprint individuelt for henne under EM.

Men til helgen slår hun på stortrommen.

- Planen er å løpe alle dager, sier hun selv, og fortsetter.

- Jeg har vært litt sliten denne uken. Men formen er bra, og om jeg får til gode tekniske løp, håper jeg å kjempe i toppen alle dager.

Og med mulighet til å starte sesongen på hjemmebane på best mulig måte er det bare å benytte sjansen.

- For meg er det viktig å løse det tekniske på en god måte. Det gir selvtillit. Og min erfaring er at om ting fungerer fra start, er det lettere å gjenskape utover i sesongen, sier Bagstevold.

- Det er kjempeviktig å komme godt i gang fra starten av sesongen. Jeg er en løper som fungerer best i «flytsonen», og liker å være i stabilt god form hele tiden. Det betyr at jeg ikke kjører meg helt i senk, men da får jeg heller ikke så høye topper formmessig, supplerer Wigemyr.

Med andre ord er du god nok til å vinne lørdag og søndag?
- Det vet jeg ikke. Det er mange gode løpere til start i helgen. Men jeg løper i hvert fall for en pallplass, svarer Wigemyr uten å love for mye.

Bagstevold ønsker heller ikke gi lovnader i forhold til plasseringer og resultat.

- Jeg fokuserer på å gjøre jobben. Gjennomføre uten bom, så kan ikke jeg gjøre noe mer. Men jeg håper det holder til å komme på pallen.

Ønsker du å følge kampen om pallplassene i helgen kan du benytte linkene nedenfor.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler