Leverte varene i Tradisjonsbærer'n

Med vinnerens kart, løype og veivalg

Fremfor å ligge på ryggen med føttene høyt lang tid i etterkant av NM-sprint, valgte navn som Mari Fasting, Gøril Rønning Sund, Torgeir Nørbech og Bjørn Ekeberg å stille til start i Tradisjonsbærer'n. I et løp med solide løypelengder viste kvartetten at det er forskjell på kvinner/menn og mus.



Det var Byåsen IL som Kristi Himmelfartsdag inviterte til Tradisjonsbærer'n, et løp hvor de valgte å gi damene hyggelige 8,1 kilometer og herrene fikk 12,5 deilige kilometer de skulle bryne seg på.

- Terrenget domineres av myrer og fururabber med variert kupering. Terrenget må sies å være relativt lettløpt. Spesiellt nå som myrene er tørre. Stormen Ivar (må ikke forveksles med O-forbundets husskribent Ivar Haugen, red. anm.) har etterlatt en del vindfall som fortsatt ligger i terrenget, opplyste arrangørene i løpets PM.

Torgeir Nørbech fra Hønefoss stormet gjennom løypa på 1:14:22. Dette ga ham en seiersmargin på fire minutter til bærumsmannen Bjørn Ekeberg.

Hos damene gikk seieren til mossejenta Mari Fasting, hun var et par minutter foran Frol-løperen Gøril Rønning Sund.

For NTNUI ble spesielt herreklassen en tung dag i skogen. Blant klubbens 17 påmeldte i herrenes hovedklasse var det 3 som ikke kom til start og hele 6 løpere ble disket.

På den annen side fikk studentene et par gode trøstepremier gjennom seierspallens tredje trinn i begge seniorklassene, henholdsvis ved Linn Hokholt og Jon Aukrust Osmoen, riktignok 10 1/2 og 7 minutter bak vinnerne, men pallen er pallen.

* Se også Torgeir Nørbechs vinnerveivalg.
* Komplette resultater Tradisjonsbærer'n 2014.




Mulig relevante artikler