Sveitserne dominerte – de norske langt bak

Simone Niggli og Daniel Hubmann var best på hjemmebane, mens de norske endte et stykke bak i verdenscupen i orientering lørdag. Til alt overmål var det 5-dobbelt Sveits blant herrene.


I klassen for menn var det til og med fem sveitsiske løpere på toppen av resultatlisten. Beste nordmann Carl Waaler Kaas ble slått med over fire minutter av vinneren og endte på en skuffende svak 19.-plass.

Blant kvinnene klarte de norske seg noe bedre, men Mari Fastings sjuendeplass var under pari. Hun ble slått av Niggli-Luder med over tre og et halvt minutt.

– Mari Fasting tapte for mye i starten av løpet til å være med og kjempe helt i toppen, men deretter hun «med» i løpet, sa landslagssjef Petter Thoresen. Han var for så vidt fornøyd med Fastings sjuende- og Anne Margrethe Hausken Nordbergs tiendeplass.

Men også han var skuffet over mennenes innsats:

– Guttene skuffet i dette løpet. De kom ikke ordentlig i gang fra start. Noen av dem løp seg litt opp etter hvert, men da var det for sent, slo Thoresen fast.

Han sa også terrenget som møtte løperne var krevende til å være Sveits.

Søndag er det sprint som står på programmet, og det blir siste sjansen til de norske løperne får til å sikre seg pallplasser i verdenscupen denne sesongen. Erfaringsmessig kommer det til å bli tøft for de norske løperne i det sveitsiske gatenettet på tampen av sesongen.

– Vi skal gi alt, men vet at vi sliter med å henge med i den typen sprint vi blir servert her, sa Petter Thoresen.

Søndagen blir også det siste løpet på dette nivået til orienteringsdronningen Simone Niggli-Luder. Hun legger opp etter at denne sesongen er over.

blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler