Oppløftende i verdenscupens Mix-stafett

- Løpere som sto frem og viste at de er interessert i en VM-plass på denne distansen, vektlegger Norges Orienteringsforbunds husskribent etter torsdagens miksstafett i verdenscupen i Finland. En sprintstafett hvor Norges 1. og 2. lag ble disket, mens 3. laget måtte ha hjelp fra Bulgaria for å komme til start i denne nyvinningen.




Ingen norsk sprintsuksess i Finland

Danmark vant dagens sprintstafett foran to svenske lag.
 

I forkant av dagens sprintstafett hadde arrangøren endret litt av «bybildet» i Imatra ved å fjerne noen og flytte på andre av de provisoriske gjerdene.

Dermed var det hakket lettere å manøvrere seg mellom postene, men i hektisk stafettsituasjon fikk de norske løperne problem med å få med seg alle postene på veien mellom start og mål.

For det norske andrelaget var det slutt på moroa allerede på førsteetappe, da Silje Ekroll Jahren hoppet over en post i starten av løpet. Førstelaget var godt med i stafetten ut på andreetappe, men der er det Ulf Forseth Indgaard som blir litt ivrig og drar forbi en post uten å stemple mot slutten av etappen.

- Det er for sløvt, og det finnes egentlig ingen unnskyldning for slike feil. Det helt elementære, med å ta korrekte poster i riktig rekkefølge må vi ha på plass, ellers har vi ingenting i en sprintstafett å gjøre, sier landslagssjef Kenneth Buch og fortsetter.

- Med mye folk og høy fart er det klart at en kan bli stresset, men dette handler likevel om momenter som vi skal takle.

Norge forsvant altså på rød utgang med disk i en stafett hvor det på sisteetappe handlet om våre to nordiske naboer, Sverige og Danmark. Maja Alm avgjorde til sistnevntes favør foran Sverige 2, hvor Tove Alexandersson passerte Lena Eliasson og Sverige 1 helt på slutten.

Til tross for at Norge nå fikk stå ved siden av kampen om topplasseringene var det løpere som sto frem og viste at de er interessert i en VM-plass på denne distansen.

- På den positive siden er det mange som står frem og gjør gode enkeltprestasjoner. Det er viktig for trygghet og selvtillit. Men som lag har vi en jobb foran oss, kommenterer landslagssjefen, og avslutter retorisk.

- Men en bruker vel si at en dårlig generalprøve gir en god premiere.   

Fra landslagssjefens retorikk til dagens fakta, hvor det bare var den norske tredjeoppstillingen, hvor bulgarske Kiril Nikolov måtte gå inn på laget som en følge av forfall fra Torgeir Nørbech på førstelaget i morgentimene, som sto igjen med resultat. De endte som 14. lag.

Komplette resultater




Mulig relevante artikler