Olav Lundanes på vei mot seier i Blodslitet 2012. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Olav Lundanes på vei mot seier i Blodslitet 2012. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Olav Lundanes: - Teknikken må sitte

- Verdenscupfinalen blir spennende, for jeg har ikke løpt så mye siden NM. Men jeg tror det kommer til å gå bra, sier Olav Lundanes.Olav Lundanes gleder seg til verdenscupfinalen i orientering. Han ligger på annenplass sammenlagt, og målet er å forsvare en plass på seierspallen.

Han kommer til finalen med VM-gull og -bronse fra tidligere i sesongen, og han har også tatt et EM-sølv i år.

– Lundanes har selvsagt ingen problemer med å motivere seg, når man vet at gode resultater i helgen kan gi en pallplass i verdenscupen sammenlagt. Ellers regner jeg med at det er en del løpere som er interessert i å revansjere seg etter et VM som ikke gikk helt etter planen, sier landslagssjef Kenneth Buch.

Han sier at løperne er klare for konkurransene i helgen. De har trent bra i det siste, og landslagssjefen legger ikke skjul på at han har spesielle forventninger til mellomdistansen.

– Realistisk sett er det på mellomdistansen vi har den største muligheten, sier Buch, som har vært på plass i Sveits sammen med laget siden onsdag ettermiddag.

Spennende
– Verdenscupfinalen blir spennende, for jeg har ikke løpt så mye siden NM. Men jeg tror det kommer til å gå bra, sier Olav Lundanes i en kommentar.

Han tok VM-gullet nettopp på mellomdistansen i Italia tidligere i år. Han har slitt litt med sykdom i forkant av verdenscupfinalen, men det problemet hadde han også før VM, og da gikk det bra.

– Selvsagt gir det en trygghet at jeg klarte å prestere selv om jeg ikke var i toppform under VM. Nå har fokuset mitt utelukkende vært å få flyt på orienteringen. Teknikken har vært viktig og må sitte, sier Lundanes.

Han legger ikke skjul på at mellomdistansen blir det viktigste for ham. Der er målet å komme på pallen.

– Søndagens sprint, som gir doble verdenscuppoeng, blir veldig avgjørende for sammendraget. Der må jeg bare løpe så bra jeg kan, sier Lundanes.

Hubmann suveren
Sveitseren Daniel Hubmann har allerede avgjort verdenscupen, så det er ingen spenning om seieren. Men Lundanes er en av flere som er med i kampen om annenplassen.

– Det blir tøft å bli nummer to, men det er absolutt mulig, sier det største norske håpet.

Ved siden av Olav Lundanes stiller Norge med Magne Dæhli, Carl Godager Kaas, Mari Fasting, Kamilla Olaussen og Tone Wigemyr i verdenscupfinalen i Sveits denne helgen.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler