Olav Lundanes ved Aklangens bredder etter å ha vunnet Holleia Høstløp 2013 like utenfor Hønefoss. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Lundanes med 4.-plass i verdenscupen

Olav Lundanes øynet et håp om pallplass, men måtte ta til takke med den bitre 4.-plassen i verdenscupen sammenlagt i orientering søndag.

Lundanes var annenmann i sammendraget før søndagens avslutningsløp, men sveitserne ble for sterke på hjemmebane.

Daniel Hubmann hadde allerede avgjort kampen om verdenscupen før søndagens løp, men han kronet en sterk sesong med ny seier i Liastal. Hubmann vant også lørdagens konkurranse.

Lundanes ble nummer åtte lørdag og bekreftet at formen fortsatt ikke er så aller verst, men i søndagens gatesprint måtte han nøye seg med 13.-plass. Han var 52 sekunder bak Hubmann i mål.

Carl Godager Kaas ble beste norske på 12.-plass.

Den sveitsiske duoen Matthias Kyburz og Fabian Hertner leverte til henholdsvis 2.- og 4.-plass i søndagens konkurranse og passerte dermed Lundanes i sammendraget.

Kvinneklassen ble søndag vunnet av svenske Tove Alexandersson. Hun vant også verdenscupen sammenlagt.

Tone Wigemyr ble beste norske løper på 27.-plass søndag. I verdenscupen sammenlagt var Mari Fasting beste norske på 17.-plass.