Landslagssjef Buch imponert

- Det er imponerende at løperne klarer å prestere på sitt toppnivå med det presset som er under en verdenscup på hjemmebane, men ikke desto mindre gledelig, sier landslagssjef Kenneth Buch om den norske innsatsen under pinsens verdenscupløp utenfor Kongsberg.



Det norske orienteringslandslaget tok fem pallplasser i helgens verdenscup i Kongsberg, og landslagssjef Kenneth Buch ser fram til VM.

Olav Lundanes toppet en god norsk orienteringshelg ved å gå til topps på lørdagens mellomdistanse. Onsdag fortsetter verdenscupen med sprint i finske Imstra.

– Pallplasser er selvfølgelig gledelig, og det er moro å være med i toppen på hjemmebane. Men at vi søndag hadde sju løpere blant de ti beste, er vel så viktig. Bredde i toppen gir kamp om VM-plassene og noe å bygge videre på, sier Buch.

– Likevel er de gode resultatene i Norge ingen garanti for suksess under VM i Italia. Nå drar vi til Finland og sprinten der på onsdag. Deretter blir VM-laget tatt ut, og da handler det om å optimalisere forberedelsene til det mesterskapet.

Foruten pallplassene til Lundanes, Carl Godager Kaas, Hans Gunnar Omdal, Magne Dæhli og Mari Fasting, fikk landslagssjef Buch i helgen også se Torgeir Nørbech og Gøril Rønning Sund slå gjennom internasjonalt med topp 6-plasseringer.

– Det er imponerende at løperne klarer å prestere på sitt toppnivå med det presset som er under en verdenscup på hjemmebane, men ikke desto mindre gledelig, sier Buch om den norske innsatsen.




Mulig relevante artikler