Olaussen og Eide best i siste junior-VM-uttak

Med intervjuer

Det siste uttaksløpet til junior-VM i orientering ble gjennomført med langdistanse søndag. Der var Anders Felde Olaussen og Ingeborg Eide de aller beste.

Borger Melsom, som lørdag gikk til topps i uttaksløpet på mellomdistanse, var raskest gjennom langdistanseløypa for juniorgutta søndag. Men Fossum-løperen manglet kvittering på en av drikkepostene. Dermed stakk Olaussen av med seieren.

– Etter dette løpet må det være lov å håpe på junior-VM deltakelse, sa vinneren.

I jenteklassen var det Byåsen-løperen Ingeborg Eide som var best etter et jevnt løp. Hun slo Ingrid Lundanes med 27 sekunder og lørdagens vinner, Mathilde Rundhaug, med 56 sekunder.

– Jeg hadde en god start på løpet, men mot slutten ble det en del bom, sa Eide.

En avgjørelse rundt hvilke løpere som blir med til mesterskapet offentliggjøres 11. juni.