Nordic Orienteering Tour.

Nordic Orienteering Tour.

Nordic Tour
Audun Hultgreen Weltzien til topps

O-festivalen og World Cup

Audun Weltzien gikk lørdag til topps i Nordic Tour i orientering etter å vunnet jaktstarten på Raufoss. Han var halvminuttet foran 2. mann. - Definitivt min beste orienteringsprestasjon noensinne, jublet Weltzien etter målgang.
Audun Hultgreen Weltzien. Foto: Geir Nilsen / OPN.no.


Weltzien lå på 2. plass før den avsluttende jaktstarten, men fikk til et veldig godt løp.

Tyrving-løperen jaget sveitseren Daniel Hubmann og tok igjen verdens beste orienteringsløper på 5. post. Derfra tok han over kommandoen og i mål vant han med relativt god margin.

- Utrolig moro. Definitivt min beste orienteringsprestasjon noensinne. Dette betyr så inderlig mye, og gjør at jeg kan senke skuldrene før VM i Trondheim i august. Det var en utrolig følelse å komme først over målstreken med alle de norske tilskuerne. Det var jo rene folkefesten, sa Weltzien til NTB.

Med 1,5 kilometer igjen gjorde Hubmann et kraftig rykk i en lang motbakke, og fikk kontakt med Weltzien. Nordmannen holdt bevisst for å spare seg til innspurten.

- I dag hadde jeg det lille ekstra i beina, og jeg kjente meg sterk. Jeg bestemte meg for å løpe jevnt, ikke kjøre meg stiv, og heller spare litt krefter til innspurten. Jeg snudde meg på nest siste post, og jeg så ingen rød trøye. Egentlig skal man ikke snu seg sånn, men jeg gjorde det likevel, sa Weltzien.

Sveits har vært den ledende nasjonen den siste tida, og Weltzien løp tidlig i løpet også mot to andre sveitsere i tillegg til Hubmann.

- Det er ikke hver gang vi kan slå Hubmann og de andre sveitserne, men utrolig bra at vi kan gjøre det innimellom. Måten Audun angrep sveitserne på i dag var utrolig bra. Først kom han i posisjon, også avgjorde han etter en taktisk god avslutning, sa landslagssjef Petter Thoresen til NTB.

Russeren Andrej Khramov endte på tredjeplass.

---

Resultater Nordic Tour - sammenlagt
Raufoss, 26. juni 2010
Herrer - 8,1 km

1) Audun Weltzien, Norge 48.36
2) Daniel Hubmann, Sveits 0.23 min.bak
3) Andrej Khramov, Russland 2.01
4) Valentin Novikov, Russland 2.03
5) Olav Lundanes, Norge 2.05
6) Jerker Lysell, Sverige 2.07
---
Øvrige norske
11) Carl Waaler Kaas 4.02 bak
13) Øystein Kvaal Østerbø 5.36
21) Ulf Forseth Indgaard 7.26
28) Anders Tiltnes 8.27
36) Lars Skjeset 12.51

(©NTB)

---

O-festivalen 2010
Nordic Tour

Bilde: Audun Hultgreen Weltzien inn til sin 2. verdenscupseier.
Foto: Geir Nilsen / OPN.no




Mulig relevante artikler