Anne Margrethe Hausken løper mot verdenscupseier under sprinten på O-Ringen i svenske Sälen i 2008. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Hausken utenfor pallen

Anne Margrethe Hausken Nordberg gikk ut på dagens jaktstart i Nordic Tour med «drømmemål» om pallplass. Det gikk ikke, men veteranen så likevel positivt på erfaringene fra finske skoger.

Etter 6.-plass lørdag erkjente Hausken Nordberg at den store bommen på mellomdistansen i Holmenkollen for en snau uke siden ble skjebnesvanger for muligheten til å kjempe om pallplass i Nordic Tour.

Nettopp pallen og VM-medaljer er målet for Hausken Nordberg når de skal deles ut bare en kort kompasskurs fra lørdagens arena i Vuokatti sommeren 2013.

- Jeg trives i denne terrengtypen og gleder meg til VM neste år, smiler den norske 36-åringen, som i år måtte nøye seg med ett besøk på pallen individuelt i internasjonal sammenheng.

Kvartetten Ida Bobach (Danmark), Judith Wyder (Sveits), Tove Alexandersson (Sverige) og Hausken Nordberg kjempet om 4.-plassen på lørdagens jaktstart.

Pallplassene i Nordic Tour hadde sveitsiske Simone Niggli, svenske Helena Jansson og finske Minna Kauppi lagt beslag på etter en uke med konkurranser i Norge, Sverige og Finland.

- Jeg gjorde et greit løp uten noen store feil. Men jeg var kanskje litt utaktisk i veivalget ut fra tredje siste post. Likevel var jeg først av oss på nest siste. I bakken opp til sistepost og mål var det ingenting å «melde», oppsummerte Hausken Nordberg.

Alexandersson og Bobach fra den nevnte kvartetten ble for sterke i bratthenget opp mot mål. I verdenscupsammendraget var Hausken Nordberg også best av de norske damene med 10.- plass. Her vant Niggli foran Kauppi og Tanja Ryabkina fra Russland.

Silje Ekroll Jahren var stabil under Nordic Tour, og kompletterte det ved å løpe inn til en 10.-plass lørdag.