Nordic Tour sin avlysning vekker internasjonal glede

Ikke overraskende, o-atleter i inn- og utland jubler over at sirkus Nordic Tour er avlyst i 2014 og 2015.


- Goodbye crazy format ££NORT! Hello new long distance in the WC programme!

Ovenstående er hva britiske Helen Palmer skriver på sin side i mikrobloggen Twitter. Samtidig linker hun opp til nedenstående YouTube-video.

Fortsetter nedenfor filmen

Film fra YouTube-kanalen Will Lopes.

Også på tsjekkisk hold er gleden stor. Eva Jurenikova har lagt ut følgende meldinger:

"Normal" world cup races will replace NORT in 2014 & 2015. After many disappointing changes in recent years, this should be a step forward.

Let us upgrade the status of current world cup by organizing high quality races in interesting terrain & on challenging courses...

...World cup which is attractive for the whole world elite and affordable for more than a few richest o-nations. Am I a dreamer?


Forleden dag løftet vi frem et par Twitter-meldinger fra Anders Nordberg og Olav Lundanes i dette oppslaget "Lundanes og Nordberg om 9. april", men vi tar nå samtidig med en ekstra Twitter-melding fra den flerfaldige verdensmesteren Lundanes:

- NORT is dead, orienteering can return #iselvvalgtveiukjentterreng (Det siste er en såkalt "hashtag" og leses slik "selvvalgt vei i ukjent terreng").

---

Selv om vi norske o-løpere riktig nok for ettertiden må leve i skammen over at vårt eget orienteringsforbund var en sentral aktør og pådriver i innføringen av sirkus Nordic Tour og i den sammenheng også nedleggelsen av Nordisk Mesterskap med et raskt pennestrøk og uten god demokratisk behandling, mener OPN.no at det nå for oss alle først og fremst gjelder å glede seg med de internasjonale o-atletene over at fornuften har seiret!!! Så får vi heller litt senere starte arbeidet med å se på hvilke grep som eventuelt må gjøres i forhold til vårt lederskap og måten den norske o-bevegelsen ledes på, for det er tross alt der det har sviktet!

Linker
Eva Jurenikova sin Twitter-side
Helen Palmer sin Twitter-side
Olav Lundanes sin Twitter-side
   


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler