Skiorientering

Skiorientering

Moholt og Reenaas seiret på Venabu

Lars Moholt tok seieren i årets første ski-o-løp i Norge. Den svenske ski-o-eliten måtte ta til takke med plassene bak Wing-løperen. I dameklassen viste Marte Reenaas at hun er i rute i starten av VM-sesongen.


marte_reenaas_venabuopen_dag1_2010
Marte Reenaas, Wing OK, vant D21 på Venabu (Foto: Maren Jansson Haverstad)

Det første løpet i Venabu Open ble lørdag arrangert fra Venabu fjellhotell. Til tross for lite snø var det mange som hadde tatt turen til fjells for å gå årets første ski-o løp i Norge.

På grunn av snømangelen i fjellet ble løypenettet lagt til vann, veier og myrer. Det var likevel et meget godt sporsystem som løpsleder Tore Watterdal hadde kjørt opp.

Marte Reeanaas vant D21 og var 2,15 min foran Hannele Tonna, Finland, og 2,50 foran Stine Olsen Kirkevik, Asker, som ble nummer tre i sitt "lille comeback" for året. Stine har uttalt at hun nå går for deltakelse i EM og VM i år.

I herrenes seniorklasse var det mange sterke navn på startstrek. Til slutt var det Lars Moholt som trakk det lengste strået med tiden 29:52. Deretter fulgte tre svenske løpere på rekke og rad, Johan Granath, Peter Arnesson og Martin Hammarberg.

venabu_open_4beste_lordag_2010
De fire beste i H21. Fra venstre: Lars Moholt, Johan Granath, Peter Arnesson og Martin Hammarberg. (Foto: Maren Jansson Haverstad)

Nest beste norske ble noe overraskende Øyvind Lund, Raumar, som slo resten av landslagsløperne. Lund var 2,06 min bak Moholt.

Juniorjentenes klasse ble vunnet av Barbro Kvåle, Hadeland, med tiden 32:57. Anna Ulvensøen, Tønsberg, tok andreplassen foran Gunvor Hov Høydal, Fossum.

Dag Lofthus, Lillehammer, stakk av med seieren i guttenes juniorklasse. Nummer to ble Jørgen Madslien, Nydalen, og Sondre Ruud Bråten, Raumar, tok tredjeplassen.

Søndag er det nytt løp på Venabu og det er duket for nye spennende dueller i scooterløypene.

Link til Venabu Open med resultater og GPS-tracking.




Mulig relevante artikler