Matthias Kyburz. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Matthias Kyburz vant klart i verdenscupen

OPPDATERT: Med 16 sekunder ned til nærmeste forfølger sikret sveitseren Matthias Kyburz seieren i Nordic Orienteering Tours norske avskjeds-sprint i Oslo lørdag. De norske løperne finner vi fra 17. plass og utover.

Det gikk ikke helt de norske guttas vei under verdenscup-sprinten på Ammerud nordøst i Oslo.

Bjørn Ekeberg, som har levert mange gode løp denne våren og forsommeren, viste seg som dagens sterkeste mann blant de norske løperne.

Han ble klokket i mål på 15:24. Tidsmessig var han 45 sekunder bak den sveitsiske vinneren og sprint-verdensmesteren Matthias Kyburz. I dameklassen hadde en slik tidsdifferanse opp til beste løper i dag gitt 3. plass, men blant herrene måtte Bjørn ta til takke med 17. plass.

Som nevnt gikk seieren til Matthias Kyburz. Romslige 16 sekunder hadde han ned til sin landsmann på 2. plass, Daniel Hubmann.

Sett med nordiske øyne, og delvis også litt norske, ble det en hyggelig 3. plass til Danmarks Tue Lassen. I flere sesonger representerte han Bækkelagets SK, samt at han også har vært trener for unge o-løpere i Asker Skiklubb.

Topp-trioens tider var 14:39, 14:55 og 14:59.

For øvrig var dette Nordic Orienteering Tours siste sprint på norsk jord, da dette innslaget i verdenscupen, etter kun noen få sesongers eksistens, nå er besluttet avlyst i 2014 og 2015.