Eventors skyggesider

Kommentar

Nye løsninger basert på teknologi har gjerne en rekke fordeler, men det følger dessverre ofte også med noen skyggesider. Slik som tilfellet er for Orienteringsforbundets påmeldingssystem Eventor.



Noen av ulempene med Eventor vil det være såkalt petimeterpirk å belyse i vifteform ute i nettuniverset, så vi lar de få være i fred, i alle fall i første omgang.

Fokus konsentreres heller her om en av de mer betydningsfulle ulempene.

Dersom man går inn på Eventor (http://eventor.orientering.no/Events) blir man møtt av en tabell med diverse informasjon om hvert enkelt arrangement.

I en av kolonnene er informasjon om antall påmeldte til arrangementet et sentralt blikkfang.

Dersom dette tallet er høyt, hvilket det dessverre ikke så ofte er, vil et stort antall påmeldte kunne virke som et trekkplaster for å få enda flere påmeldinger. Hvilket selvfølgelig er et stort pluss!

Men om tallet for eksempel viser at det kun er mellom 5 og 50 påmeldte til et løp (hvilket lenger ikke er så uvanlig, selv i tradisjonsrike o-fylker), og dette til tross for at påmeldingsfristen er i ferd med å renne ut. Da er det ikke veldig usannsynlig at o-familien på 5 heller reiser på hytta enn å reise på o-løp, eller at familien i stedet stiller i et av de mange populære mosjonsarrangementene innen sykkel og løp, som for øvrig ofte er arrangert av andre o-klubber/o-løpere i konkurranse med o-løp, men akkurat det er en helt annen sak.

På denne måten bidrar altså Eventor til at den fortsatt relativt store underskogen av små og mellomstore orienteringsløp, de viktige grasrot-arrangementene, blir enda mindre.

Løsningen på denne Eventor-ulempen er enkel og grei:

Enten at de mindre løpene dropper å registrere seg i Eventor (uansett lite å tjene på å være registrert der) eller at Norges Orienteringsforbund faser ut kolonnen som viser antall påmeldte!

Kommentar Geir Nilsen
Redaktør OPN.no

Første gang publisert 4. oktober 2012


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler