Heller ikke Kadaverløpet er med i Eventor

Det vakte undring og debatt da OPN.no tidligere i år formidlet at det tradisjonsrike orienteringsløpet Hu & Hei valgte å ligge utenfor det sentrale påmeldingssystemet Eventor. Nå viser det seg at også et annet løp med lang fartstid og med forankring i studentmiljøene, Kadaverløpet, også er usynlig i Eventor.



Lørdag 2. november 2013 arrangeres Kadaverløpet for 56. gang.

Løypa er 25 til 30 kilometer lang og startkontigenten går fra 150 til 200 kroner. Førstnevnte sats for studenter, mens øvrige betaler høyeste sats. Nivåene på arrangørskatt/løpsavgift blir da 45 og 60 kroner (30/43 prosent).

Da NTNUI's Hu & Hei ble arrangert litt tidligere i høst for drøyt 300 deltakere skjedde det hele utenfor norsk o-idretts sentrale system for generell løpsinformasjon, påmeldinger og resultater med videre, Eventor.

Noen lurte i den forbindelse på om NTNUI av den grunn ikke hadde planer om å gi sitt bidrag til fellesskapet gjennom å innbetale arrangørskatt/løpsavgift.

-  Vi i NTNUI tar dette direkte med forbundskontoret, poengterte Ståle Gjelsten på kryptisk vis da nettavisen OPN.no intervjuet lederen av NTNUI's o-gruppe om dette.

Nå viser det seg altså at også Kadaverløpet velger å leve et liv på utsiden av Eventor.

For ordens skyld: Det er UMBI Orientering som inviterer til Kadaverløpet. På sin hjemmeside skriver de som følger;

- Vi er en liten, men aktiv gruppe. Orienteringslaget er slått sammen med det lokale laget på Ås, i konkurranser representerer vi derfor Ås-UMB Orientering.

For kuriositetenes skyld tar vi også med at damene i Kadaverløpet kjemper om følgende 2 priser: "Kadaverskjørt og Ivar Haugens Høst-øst pokal".

Navnet Ivar Haugen er kanskje ikke så godt kjent blant alle OPN.no's lesere, men han er tidligere UMB-student og er nå ansatt i Norges Orienteringsforbund. Sine e-poster signerer han med "Web- og informasjonsansvarlig Norsk Orientering".

Se også
Selv NTNUI dropper Eventor
NTNUI-leder taus om Hu & Hei-avgiften
Kadaverløpets hjemmeside


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler